Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Balladen om landbrugspakken gør landmænd frustrerede

Pokkers ærgerligt, at pakken har en dårlig klang, når konkurrencen kunne forbedres, siger landboformand.

Landbrug og natur er endnu en gang kollideret i diskussionen om landbrugspakken. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Midt- og vestjyske landmænd er frustrerede over balladen om regeringens landbrugspakke.

Med landbrugspakken får landmændene blandt andet lov til at gøde mere. Lempelserne skal modsvares af andre initiativer, så pakken alt i alt skulle blive til fordel for både landbrug og natur.

En række eksperter har dog sået tvivl om pakkens gavnlige effekt for miljøet, og i dag kulminerer debatten med, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) først deltager i en eksperthøring og bagefter skal i samråd om sagen.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, mener, der er pisket en stemning op:

- Jeg synes, debatten er træls, fordi den sætter splid i samfundet. Man har politikere på Christiansborg, som gør hel befolkning utrygge ved, at landbruget vil sprøjte mere, og det går ud over deres drikkevand og dyrevelfærd.

Formanden for Landbo Thy, Morten Yde, er også frustreret:

- Jeg synes, det er pokkers ærgerligt, at det får dårlig klang, når der endelig er udsigt til, at vi kunne skabe et konkurrencedygtigt landbrug. På lang sigt er miljøbelastningen helt på plads, siger han.

Ifølge landbrugspolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening Rikke Lundsgaard er landbrugspakken er så skidt for vandmiljøet og grundvandet, at der ikke er noget at sige til, at pakken har fået en ublid medfart i oppositionen og blandt de grønne organisationer.

Forslaget om de ændrede gødningsnormer bliver efter planen endeligt vedtaget på torsdag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.