Beboer i ulvezone: Giv os dog lov til at bruge peberspray mod ulven

Ulvedebatten handler meget om, at folk i ulveområdet føler sig utrygge, mener beboer og peger på midler til selvforsvar som en mulig løsning.

Ulveentusiasten Kim Møller bor selv i ulvezonen og hører historier om naboer, der bevæbner sig med golfkøller, når de går tur i skoven. (Foto: (privatfoto / Ulvetracking.dk))

Lige i ulvezonen mellem vestjyske Ørnhøj og Ulfborg bor Kim Møller. Han har haft ulvebesøg i sin have flere gange, og han har selv tidligere stået kun fem og ti meter fra sin spidstandede nabo, ulven.

Kim Møller har svært ved at få armene op over miljøministerens ulveudspil - nemlig at man kan søge om at få tilladelse til at skyde en ulv, hvis en beboer selv kan dokumenteret, at den samme ulv er set mindre end 50 meter fra beboelse tre gange.

- Jeg synes, det er lidt langt fra de lokale og lidt langt fra, hvordan tingene faktisk ser ud, her hvor ulvene bor, siger han.

I praksis er det for svært at adskille ulvene fra hinanden, mener han.

- Når man beder folk om at genkende en ulv tre gange - det tror jeg ikke på kan lade sig gøre.

Kim Møller er ikke selv bange for ulven. Tværtimod er han ulveentusiast og i fritiden er han tilknyttet gruppen Ulvetracking.dk, som følger ulves færden og videodokumenterer dyrene.

Kim Møller har flere gange været tæt på ulvene. Her fotograferede han ulvehvalpene i august sidste år i området ved Ulfborg vest for Holstebro. (Foto: Ulvetracking.dk (Kim Møller))

Men han konstaterer gang på gang, at flere andre i hans lokalområde er.

- Vi har haft nogle fuldstændigt vanvittige historier om, at folk går rundt med golfkøller ude i skovene og sådan noget. Altså hvis folk er så utrygge, så synes jeg, man skal hjælpe dem med at blive trygge i stedet, siger han.

Den slags synes han, politikerne bør tage mere alvorligt.

- Det her handler rigtig meget om, når folk er nervøse og usikre på at være der, hvor de bor, siger Kim Møller.

Han mener, at ministerens forslag om at skyde ulve bør være et eksempel på en ydre grænse for, hvad man kan gøre.

Men en knap så drastisk løsning kunne også være at se nærmere på våbenlovgivningen.

- Hvis man for eksempel gjorde det lovligt, at folk i ulveområdet kunne gå med peberspray. Så kunne det være, de faldt mere til ro, foreslår han.

FacebookTwitter