Bent er verdensmester i ironman for sjette gang

Jernmanden Bent Andersen fra Hammerum er efterhånden garant for en dansk medalje på Hawaii. I weekenden blev han verdensmester for sjette gang.

  • Bent Andersen på maratondistancen under Ironman 2016 på Hawaii.
  • Bent Andersen har deltaget i ironman på Hawaii hele 16 gange. Seks gange er han løbet over målstregen som verdensmester i sin aldersgruppe. (Foto: Bent og Lonnie Andersen)
1 / 2

"Kan stadig ikke tro det. Jeg er så stolt".

Sådan skrev den 52-årige jernmand Bent Andersen fra Hammerum på sin Facebook-side, efter at han i natten til søndag for sjette gang blev verdensmester i kongedisciplinen ironman på Hawaii. Det er samtidig tredje gang i træk, at han vinder i aldersgruppen 50 til 54 år.

Det skete i tiden 9:18.51 efter at have svømmet 3800 meter, cyklet 180 kilometer og løbet en maraton på 42,195 meter.

- Svømningen var hurtig i år, mens cyklingen var hård på grund af skiftende vind og varme, siger Bent Andersen.

Bent Andersen er en rutineret ironman-deltager. Hele 16 gange har han deltaget i konkurrencen på Hawaii. I år var han endda kun tre minutter fra at slå verdensrekorden i sin aldersgruppe, som er på 9 timer og 16 minutter.

- Jeg havde rigtig gode ben de første 90 kilometer på cyklen, men derefter taber jeg en del, fordi jeg ikke kan trykke pulsen op, siger Bent Andersen, der næsten ikke kan fatte, at han for sjette gang har vundet ironman på Hawaii.

- Det er mærkeligt at sige, at man er den bedste. For der er mange gode triatleter i min årgang.

Bent Hansen har med sejren kvalificeret sig til næste års Ironman på Hawaii, og den nykårede verdensmester kan allerede nu bekræfte, at han stiller op.

- Jeg har lovet min søn, Mark, at vi rejser til Hawaii igen næste år.

Bent Andersens to sønner og kone dyrker i øvrigt også triathlon.

Facebook
Twitter