Benzintanke skifter navne: Kan give højere priser

Det danske brændstofmarked er i opbrud. Det kan få konsekvenser for bilisterne, spår organisationen FDM.

En lang række Shell-tankstationer skifter navn til Ingo. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Statoil-stationer bliver til Circle K og Shell-tanke bliver til Ingo.

Landets tankstationer skifter navn i stor stil for tiden. Det skyldes, at flere af de kendte benzinbrands har fået nye ejere.

Canadiske Couche-Tard har købt cirka 100 danske Shell-tankstationer, som skifter navn til Ingo. Samme canadiske benzinselskab købte allerede i 2012 Statoils danske tankanlæg, som nu skifter navn til Circle K.

Samtidig har irske DCC overtaget omkring 200 Shell-tankstationer.

Forbrugerøkonom hos FDM Allan Skytte Christensen tror, at de nye spillere på benzinmarkedet vil betyde lidt højere benzinpriser lokalt.

For eksempel bliver en Shell Express i Holstebro omdannet til en Ingo-tank bare 500 meter fra en allerede eksisterende Ingo.

- Det giver jo sig selv, at når der er færre om at konkurrere, så er konkurrencen ikke så skarp. Det giver lidt højere priser, siger Allan Skytte Christensen.

Brændstofmarkedet forbereder sig på elbiler

Forandringerne på det danske brændstofmarked er et tegn på, at branchen er ved at forberede sig på den dag, hvor el vil afløse benzin og diesel som brændstof på bilerne.

Det vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos mæglervirksomheden Nordnet.

- Nogle af de tidligere store brændstofaktører i Danmark trækker sig ud for at koncentrere sig om andre ting, siger han.

Han forudser, at antallet af tankstationer vil falde og de resterende vil være benhårde i sine investeringer.

- For udfases benzin og diesel hurtigere end ventet til fordel for el, står man med et distributionsnet, som ikke er de penge værd, man har givet for det, siger Per Hansen fra Nordnet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk