Besparelser kan koste patienter en p-billet

Sygehusbyggerier er under pres. Det kan betyde betalt parkering og farvel til en taghave.

Hvis det bliver nødvendigt med flere besparelser på sygehusbyggeriet i Gødstrup, kan det koste patienter og besøgende betalt parkering.

Det kommer måske til at koste patienter og besøgende penge at parkere ved det kommende storsygehus i Gødstrup ved Herning.

Betalingsparkering kan blive svaret på nogle af Region Midtjyllands udfordringer med at få budgetterne til at holde. Ved at lægge parkeringen ud i et offentligt-privat partnerskab, OPP, kan regionen spare fem millioner kroner.

En gevinst, som regionsrådsformand Bent Hansen (A) kan blive tvunget til at høste.

- Står vi og mangler fem millioner til sidst, og der er en reel gevinst at hente, kan vi jo ikke afvise det, siger han.

I forvejen er der betalingsparkering ved sygehusene i Horsens, Silkeborg, Randers og Aarhus, men i Midt- og Vestjylland er der ikke tradition for betalingsparkering.

Mindre frisk luft til patienter

I alt er der forslag til nye besparelser for 27 millioner kroner i Gødstrup. Også for sygehusbyggeriet i Viborg er der udgivet et nyt katalog med forslag til besparelser på 16 millioner, som kan udløses hvis budgetterne bliver ved med at skride.

På listen står blandt andet en taghave til 800.000 kroner. Og det er rigtig ærgerligt, hvis den ryger, mener Lars Dahl Pedersen, direktør for Hospitalsenhed Midt.

- Men hvis vi kigger strikt på det, så kommer der ikke bedre behandling af, om der er en taghave eller ej, men vi ved, det er vigtigt, at patienterne kan komme væk fra det kliniske miljø og ud og få frisk luft, siger Lars Dahl Pedersen.

Det nye sparekatalog kommer oven i andre spareforslag, som endnu ikke er endeligt vedtaget af Regionsrådet. Der er tale om milliard-byggerier i både Viborg og Gødstrup. Derfor ærgrer det regionsrådsformanden at skulle droppe gode ideer til relativt få penge set i den store sammenhæng:

- Det er jo udtryk for, det er rigtig svært at finde flere besparelser. For vi har været der af flere omgange, siger Bent Hansen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.