Bestsellertårnet ved Brande bliver en realitet: Enigt byråd har stemt ja

Byråd har givet tøjgigant grønt lys til at starte byggeri af 320 meter højt hovedkvarter.

Det er Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, der står bag planen om at skabe en hel ny bydel med navnet "Bestseller Village & Tower" i Brande. (Foto: Bestseller/handout © Scanpix)

Et enigt byråd i Ikast-Brande har mandag aften nikket ja til en lokalplan, som gør byggeriet af det 320 meter høje Bestseller Tower & Village muligt.

- Når man er i Vestjylland, skal man ikke juble alt for meget, men jeg synes, det er rigtig fedt, at det her skal ske i vores kommune og i vores lokalområde, siger Ib Lauritsen og uddyber:

Projektet er gået glat igennem alle udvalg, og derfor tør han godt se frem til, at vesteuropas højeste tårn kommer til at ligge i på den vestjyske hede.

- Det er klart, at det får størst betydning for byen Brande, men jeg er ikke i tvivl om, at det får rigtig stor betydning for hele Midtjylland, siger borgmesteren.

Bestseller: Højhuset skal være et ikon

Bestseller har indtil nu ikke ønsket at kommentere på byggeriet, men efter byrådets endelige godkendelse skriver de i en pressemeddelelse:

- Vi er meget glade for, at planerne nu er blevet godkendt i byrådet, og vi er meget stolte af og ydmyge over den store opbakning, der har været til projektet – særligt lokalt. Det er vigtigt for os at understrege, at lokalplansgodkendelsen kun er et blandt flere indledede skridt på en lang rejse, lyder det fra Anders Krogh, der er projektleder hos Bestseller.

Hvornår første spadestik bliver taget er endnu usikkert, men ifølge tøjkoncernen er der tale om år.

- Vi ser byggeprojektet som en investering i Brande, og det planlagte højhus vil komme til at fungere som et ikon for udvidelsen af vores hovedkontor. Det kommer til at være et vartegn, der sætter Brande på kortet, og samtidig vil det også fungere som en arkitektonisk attraktion til gavn for hotelgæster, studerende og andre brugere af byggeriet, forklarer Anders Krogh.

Mere end et tårn

Det er mere end fem år siden, Bestseller begyndte at arbejde med projektet, og i sommeren 2017 løftede de lidt af sløret for, hvordan deres nye hovedkvarter skulle se ud.

For selv om det er tårnet, der har skabt mest opmærksomhed, kommer Bestsellers nye hovedkvarter til at rumme langt mere end et højt tårn, der er højere end Eiffeltårnet.

Bestseller Tower & Village bliver en ny bydel i Brande, som med en tunnel under motorvejen skal gøre det let at kommer til og fra det nye og gamle hovedkvarter.

Her vil være alt fra restauranter, lejligheder, 60 butikker, kontorer, hotel, konferencefaciliteter til grønne arealer og torvepladser. Ønsket er at gøre det nye hovedkvarter til at sted, hvor man vil kombinere internet-handel med fysiske butikker på en ny måde.

- Der er ingen tvivl om, at vi vil få en turisme at se, hvor folk kommer for at handle. Og det er folk, vi ellers ikke ville have set. Så alt andet lige, vil det få en positiv afsmitning på vores lokalområde, siger Ib Lauritsen.

Projektet skal efter planen omfatte cirka 105.000 kvadratmeter nybyggeri og 70.000 kvadratmeter parkering.

Ud over det 320 meter høje tårn, er der også planer om yderligere to tårne på henholdsvis 75 meter og 40 meter. Samtidig giver lokalplanen mulighed for udvidelse med yderligere to tårne på 40 meter.

Grafik: Signe Heiredal
Grafik: Signe Heiredal

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter