Billige økologiske gulerødder hitter som aldrig før

Lav prisforskel mellem konventionelle og økologiske gulerødder gør, at danskerne køber flere økologiske gulerødder.

30 procent af alle solgte gulerødder er økologiske. (Foto: Gitte Kjærbøl © Scanpix)

Vi er vilde med økologiske gulerødder.

I 2015 var cirka hver tredje pose, som blev langet over supermarkedsdisken, økologisk. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Til sammenligning er det kun cirka 14 procent af alle solgte grøntsager, der er økologiske.

Årsagen er, at det faktisk ikke er så meget dyrere at købe økologiske gulerødder i stedet for konventionelle, forklarer Ejvind Pedersen, der er chefkonsulent hos Landbrug og Fødevarer.

- Prisforskellen mellem økologiske og konventionelle gulerødder er nærmest ikke eksisterende. Økologiske gulerødder er faktisk faldet i pris i detailhandlen, siger han.

Landbrug og Fødevarer har forsøgt at afdække årsagen til, at vi vælger de økologiske fødevarer. I en undersøgelse svarede over halvdelen af de adspurgte, at de gerne vil undgå sprøjterester i frugt og grønt.

- Jeg forventer, at der kommer flere og flere økologiske gulerødder i supermarkederne. I Irma har man allerede udfaset de konventionelle gulerødder for et år siden. Måske ser vi det også i andre detailkæder, når vi kigger lidt længere frem, siger han.

Den største stigning i salg af økologiske gulerødder er til offentlige institutioner og restauranter, hvor salget er steget fra 11 millioner kroner i 2013 til 28 millioner kroner i 2015.