Biograferne melder om trængsel i mørket

2015 blev et godt år for de danske biografer. BioCity i Herning har 270.000 billetter i år.

I BioCity Herning har de solgt omkring 270.000 billetter i år. Det er omkring 40.000 flere end sidste år. Arkivfoto

Biograferne kan godt smide med popcorn af bare glæde. Mange flere har taget plads i biografmørket i forhold til 2014.

- Vi har haft et rekordår med hensyn til salg og har haft nogle fantastiske film på plakaten, fortæller Søren Kølsen, der er direktør ved BioCity i Herning.

Her har de solgt omkring 270.000 billetter i år, hvilket er omkring 40.000 flere end sidste år.

Store sællerter som Fifty Shades Of Grey og Klovn har også trukket flere i Bio Mors, fortæller daglig leder Peter Astorp.

- Vi har solgt 3000 flere billetter end sidste år, siger han.

James Bond har været en af årets topfilm, mens Star Wars lige nu er det store hit. Men Søren Kølsen fra BioCity i Herning tror ikke, at "stjernekrigerne" kommer til at slå "Mr. Shaken not stirred"-

- Den kan ikke være med, fordi målgruppen ikke er nær så bred som til en James Bond. Der er lidt flere mennesker, der gerne vil se James Bond end Star Wars, forklarer han.

Han forventer dog ikke, at 2016 bliver helt så godt som i år selvom der kommer nogle store film.

- Især danske film, som plejer at gå rigtig, rigtig godt, i hvert fald her i det midtjyske. Så året ser spændende ud, men det kan desværre ikke matche 2015, når vi ikke har James Bond og Star Wars, påpeger han.

Apollon i Struer har også haft et godt år. Her fortæller biografdirektør Jørn Lundme, at de ender med at lange omkring 90.000 billetter over disken. Det er omkring 10.000 flere end sidste år.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.