Bo i sommerhus ved Limfjorden hele året

Ved at sælge sommerhuse som helårshuse vil Skive tiltrække nye borgere.

Kommunerne har behov for større fleksibilitet, lyder det fra Venstre. ARKIVFOTO. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Attraktive sommerhuse ved Limfjorden skal sælges som helårsboliger.

Det er Skives plan for at tiltrække nye borgere til kommunen, og Skive Kommune udfordrer dermed de gældende regler for sommerhuse. Men kommunen er nødt til at handle, forklarer Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard.

- Det er vi nødt til for at rette op på vores befolkningstal, siger han.

Konkret drejer det som om 50 sommerhuse med en attraktiv beliggenhed i Virksund ud til Limfjorden.

- De ligger naturskønt med en god infrastruktur, så de vil kunne tiltrække nye borgere til kommunen, forventer Peder Christian Kirkegaard.

Men hvis unge familier skal have lov til at købe sommerhusene i Virksund som helårsbeboelse, så vil det kræve nye regler eller en dispensation, erkender borgmesteren.

I dag kan kun pensionister i særlige tilfælde få lov at bo i sommerhuse hele året.

Skive Kommunes udfordring af de gældende regler bliver godt modtaget hos Venstres erhvervsordfører i Folketinget, Torsten Schack Pedersen. Men han vil dog ikke love Skive noget.

- Faktisk indgår der i vores aktuelle liberalisering af planloven, at der skal ske lempelser i brugen af sommerhuse. Det, som Skive har gang i, understreger bare, at der er behov for at give kommunerne en større fleksibilitet, siger Torsten Schack Pedersen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.