To børn og en mor mistede livet: Anklager vil have højere straf til dødsbilist

Dommen på tre års fængsel til en 24-årig mand fra Letland bliver anket.

En trafikulykke ved Hodsager kostede tre mennesker livet. En 24-årig lette blev idømt tre års fængsel og udvist for bestandig. Nu ankes sagen. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

I december sidste år mistede tre mennesker livet i en trafikulykke ved Hodsager øst for Holstebro.

Men nu fortsætter det retlige efterspil, og byrettens afgørelse er anket til landsretten.

Selv om anklageren umiddelbart efter dommen udtrykte tilfredshed med dommens hårdhed, har anklagemyndigheden alligevel valgt at anke dommen for at får skærpet straffen yderligere.

- Vi går efter mere end tre års fængsel, lyder det fra statsadvokaten i Viborg Jakob Berger Nielsen og uddyber:

- Det er begrænset, hvad der er af retspraksis i den slags grove sager. Der er en række skærpende omstændigheder i denne sag, siger statsadvokaten.

Det var en 24-årig lette, som var skyld i at en 41-årig kvinde samt en pige på syv år og en dreng på ni mistede livet. Kvindens syv-årige datter blev alvorligt kvæstet, men overlevede ulykken.

Med mindst 137 kilometer i timen og en promille på 1,46 torpederede den 24-åriges Ford Mondeo den kvindelige bilist, der skulle svinge til venstre. Her blev kvindens Citroen C1 kastet 64 meter ved sammenstødet.

Under retssagen kom det endvidere frem, at den dømte aldrig har haft et kørekort. Han har forsøgt to gange, men er dumpet begge gange.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk