Børn og unge i Nordvestjylland får kortere ventetid hos bøjletandlægen

Thisted, Skive, Lemvig og Struer Kommuner er gået sammen om et specialtandlægecenter, så børnene i Nordvestjylland får kortere ventetid hos bøjletandlægen.

Thisted, Skive, Lemvig og Struer Kommuner er gået sammen om et specialtandlægecenter. Så børnene i Nordvestjylland får kortere ventetid hos bøjletandlægen fra næste år. (Foto: Winnie Brodam)

Børnene i Nordvestjylland får kortere ventetid ved bøjletandlægen fra næste år. Thisted, Skive, Lemvig og Struer Kommuner er gået sammen om et specialtandlægecenter.

For øjeblikket klarer områdets eneste private klinik al bøjlebehandlingen. Specialtandlæge Søren Poulsen har løbet stærkt siden hans kommunale kollega flyttede fra landsdelen sidste år. Men nu kommer bøjlebehandlingen igen under kommunalt tag i et samlet center.

- Klinikken skal stå for bøjlebehandlinger og de sværere kiruriske indgreb, siger Diana Joel, der er overtandlæge i Struer.

Hun fortæller at det er svært at trække specialtandlæger til tyndt befolkede områder, men det faglige fællesskab i centeret skal være med til at ændre, siger hun.

Fremtidssikring

- Centeret skal trække flere specialtandlæger til området og sikre, at børn og unge fremadrettet også kan få rettet deres tænder, fortæller Diana Joel.

- hvis der er noget, som er gået i stykker, så kan man komme hurtigere til end på nuværende tidspunkt, siger hun.

Netop tandretning og komplicerede indgreb er almindelige tandlæger ikke uddannet til at klare, så det kræver et sæt specialuddannede fingre. Dem kommer børn og unge fremover til at nyde godt af.

- Centeret er en fremtidssikring, og en rigtig god en, siger Diana Joel.

Kendte hænder bag instrumenterne

Specialtandlæge Søren Poulsen står fortsat for den ene halvdel af tandreguleringen, men han skal også lede arbejdet på klinikken, der åbner på havnefronten i Struer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk