Børn og unge venter stadig for længe på at få en psykiatrisk udredning

Region Midtjylland forventer dog at leve op til 30-dages garantien inden næste år

Der går mere end 30 dage, før børn og unge kan få en psykiatrisk udredning i Region Midtjylland. (Foto: surfkid74 © Stock xchng (arkivfoto))

Børn og unge med for eksempel depression eller angst skal ikke forvente at blive udredt inden for 30 dage i Region Midtjylland endnu.

Første september fik psykisk syge samme ret til en diagnose inden for en måned ligesom andre patienter, men det lever Regionen ikke op til endnu, og specielt i børne- og ungepsykiatrien er der udfordringer:

- Det kan være svært at få hele behandlingsforløbet på plads, fordi der er flere parter på det her område, siger formand for Social og Psykiatriområdet i Region Midtjylland, Henrik Gottlieb Hansen.

80 procent udredes på 60 dage

Fra april til juni blev 80 procent af patienterne i psykiatrien udredt inden for de 60 dage, der var kravet indtil første september, hvor det i stedet blev 30 dage..

Hos Landsforeningen SIND ser man gerne, at retten til udredning bliver overholdt hurtigst mulig, fordi en hurtig diagnose er afgørende for patienterne, siger SINDs formand Knud Kristensen:

- Grunden til, at vi har den her udredningsret, er, at jo før man kommer i behandling for en psykisk lidelse, jo større er chancerne for at man kommer sig og man kommer sig hurtigere, tilføjer han.

I mål inden året er omme

Psykiatri-formand Henrik Gottlieb Hansen siger, at Region Midtjylland regner med at leve op til udredningsretten inden året er omme:

- Der arbejdes simpelthen alt hvad vi kan på at leve op til de her mål.

Fra januar til juli blev 44.898 patienter udredt inden for psykiatrien i Region Midtjylland.