Børn skal ud af spillehulen og være kreative med andre pc-pirater

Nu kan børn i Viborg ’gå til computer’ og blive klogere og mere kreative med pc’en, når Coding Pirates i dag åbner i byen.

I dag åbner Coding Pirates en ny afdeling i Virborg. Her kan børn og unge sammen arbejde med kodning og teknikken bag computere, spil og meget andet. Billedet her er fra tidligere i august, hvor en anden afdeling åbnede i Skanderborg. (Foto: Hans Klysner © Coding Pirates)

Gaming, videoblogs og andet nørderi foran computeren - alt sammen i timevis alene i hulen på børneværelset med nedrullede gardiner og firkantede øjne.

Det billede kender mange forældre vist udmærket til, når børnenes interesse for computeren vokser langt ud over almindelig nysgerrighed og fascination, da det hele begyndte.

Men nu kan de computerkloge komme ud af hulen og dele interessen med andre ligesindede, for i dag åbner foreningen Coding Pirates sin første afdeling i det midt- og vestjyske område – nærmere betegnet i Viborg.

Coding Pirates er for it-interesserede børn og unge, der har lyst til at lege og eksperimentere med computere. Og som har lyst til at blive klogere på koderne og teknikken.

Større forståelse for teknikken

Bjarke Annasen er formand for den nye afdeling af Coding Pirates i Viborg:

- Vi vil have de unge ud af hulerne på deres værelser og møde hinanden i et kreativt miljø, hvor de skal andet end bare spille computerspil, siger han.

Gennem legen med it håber Bjarke Annesen, at børnene får en større forståelse af computeren og teknikken, der ligger bag:

- Og vi håber at kunne skabe nogle unger, der interesserer sig for feltet mellem det naturvidenskabelige og det it-tekniske. Det er nemlig også noget, de kan bruge i et videre uddannelsesforløb, siger han.

Lasse vil gerne lære mere om redigering

Lasse Glerup på 12 år er et af de børn, der har meldt sig under fanerne til Coding Pirates i Viborg, hvor han en gang om ugen fremover skal mødes med andre it-interesserede børn og unge:

- Jeg bruger meget tid foran min computer, hvor jeg redigerer billeder og videoer, siger han.

Han glæder sig til den første klubaften, der foregår fra kl. 17.00 i dag på Hovedbiblioteket i Viborg:

- Jeg håber, der kommer noget med video og fotoredigering.

Det er to år siden, at Coding Pirates begyndte i København. Snart fulgte også Aarhus og Aalborg, og i dag spreder foreningen it-viden til børn 17 steder over det meste af landet. I august åbnede to nye afdelinger – i Skanderborg og altså nu også i Viborg.

Facebook
Twitter