Børn vil gerne på læseskole i sommerferien

Børn, der kæmper med at læse og skrive, siger ja tak til intensiv danskundervisning.

Bevægelse og mere kreativ indlæring skal der til, når børn, der har svært ved bogstaverne skal blive seje til at læse. I rundkredsen arbejder børnene med konsonanter. (Foto: Sophie Baltzer © (c) DR)

16 børn i alderen otte til tolv år bruger netop nu en uge af deres sommerferie på at blive bedre til at læse.

Det er på Super Boot Camp på Sønderlandsskolen i Holstebro.

- Normalt i deres egen klasse, er det pinligt at have svært ved læsning. Det er det ikke her, fordi de har de samme problemer, siger lærer Sabine Hollænder.

- Jeg vil gerne være bedre til at læse og stave, fordi jeg synes ikke det er sjovt at sidde i min klasse og føle mig udenfor. Det gør jeg ikke her, siger 11-årige Magnus Berndsen.

Svært at gå i skole med læsevanskeligheder

Sabine Hollænder er en af de fire undervisere, som har været med til at lave bootcampen for at hjælpe de 16 tilmeldte børn til at blive bedre til at læse.

- Vi holder campen, fordi vi ved, at der rundt omkring i Danmark er børn, der har svært ved at læse og stave. De har det svært med at komme i skole, fordi det er så stor en hæmsko for den, siger hun.

Inden kurset har underviserne taget en snak med børnene, så de ved, hvor det er det enkelte barn har brug for hjælp.

Ja, jeg vil gerne i sommerskole

Det er ikke kun under forældretvang, at børnene bruger deres ferie på skolebænken.

- Efter de har snakket med forældrene har mange af dem sagt, 'det vil jeg faktisk rigtig gerne på. Jeg kunne godt tænke mig at være sammen med nogen, som har de samme problemer som mig´, fortæller hun.

Sabine Hollænder er sikker på, at initiativer som bootcampen i Holstebro er noget man se mere af fremover.

- Fordi det er nogle lidt anderledes metoder man bruger, når børnene skal lære. Og der er tid til det enkelte barn. Det har vi ikke altid i dagligdagen på skolen, fordi der er så mange børn, siger hun.

Facebook
Twitter