Borgere demonstrerer imod udvisning af Marius

Tirsdag demonstrerer borgere imod udvisningen af den ingeniørstuderende Marius Youbi.

Marius Youbi står til at skulle forlade Danmark d. 8. januar, fordi han har arbejdet for meget ved siden af sit studie. (Foto: Steen Færgemand - DR Midt & Vest © (c) DR)

”Vil du som os gerne prøve at gøre en forskel? Så mød op og vis, at vi som almindelige borgere både kan og vil stå sammen for at vise, at denne udvisning ikke er i orden.”

Sådan lyder det i en åben Facebook-invitation til en demonstration i dag imod udvisningen af Marius Youbi.

Marius Youbi fra Cameroun, der står til at skulle forlade Danmark, har fået danskerne til at reagere voldsomt både på Facebook og nu også i virkeligheden.

Tirsdag demonstrerer borgere og politikere imod udvisningen af Marius, der har arbejdet lidt for meget ved siden ingeniørstudiet på AU i Herning, og den forseelse sender ham ud af landet.

Tirsdag klokken 17 starter demonstrationen på Torvet i Herning, og indtil videre har 352 personer tilmeldt sig demonstrationen på Facebook.

- Jeg synes, at det er fantastisk med den store opbakning. Det skal folk virkelig have tak for. Det er dejligt at se, at folk gider at gøre noget, lyder det fra Ann Marion Poulsen, der har arrangeret demonstrationen.

Blandt de politiske talere er Socialdemokraternes næstformand Mogens Jensen og SF-næstformand Signe Munk, der begge har stillet § 20-spørgsmål i sagen til integrationsminister Inger Støjberg (V).

Inger Støjberg har ikke kunnet svare fyldestgørende på § 20-spørgsmålene, fordi svarene ville indeholde personfølsomme oplysninger.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.