Borgerne i Borris digter sig igennem pandemien

Overskuddet fra digtsamling skal glæde børnene og de ældre i stationsbyen.

Sammenholdet er stort i Borris, men Lars Rahbæk havde alligevel ikke forventet, at 41 af stationbyens indbyggere ville digte under hashtagget 'borrispoeterne'. (Foto: Hjalte Rahbæk Kræn)

Det kan være svært at bevare optimismen, når nyhederne brager ud med "smittetal og dødsfald", men i Borris i Vestjylland insisterer de på, at mundvigene skal vende opad:

- Coronaen smitter desværre, men smil smitter også, siger Lars Rahbæk, der har taget initiativ til #borrispoeterne.

Det er ikke kun vandet i den nærliggende Skjern Å, der flyder let, det gør ordene i stationsbyen med 851 indbyggere også.

Hvor man havde håbet på en lille snes digte, er det nu blevet til 41 digte, tre sange, tegninger og malerier:

- Bidragene var tiltænkt vores lokale facebookside, men nu samler vi det hele til det, der skal blive en flot bog, siger Lars Rahbæk.

Lærer med lattersavn

Ud fra digtene kan man se, hvilket job flere af ’Borris-poeterne’ har; en skriver om turen hjem til lokalsamfundets tryghed fra nattevagten på intensiv, og en lærer skriver om et "vi ses i morgen", der ikke blev opfyldt, og nu savner hun børnene og deres latter.

- Selvfølgelig fornemmer man en usikkerhed og utryghed, men der er også tro, håb og kærlighed – og ikke mindst en lyst til at byde coronavirusset trods, siger Lars Rahbæk, der regner med, at bogen kan sættes til salg i byens butikker fra midt i juni.

Overskuddet fra salget går til Borris Skoles Venner og Vennekredsen for Åstedparkens Ældrecenter for ifølge Lars Rahbæk er det dem, har det sværest under nedlukningen af Danmark:

- Men stemningen er faktisk overraskende god i Borris. Det ligger i vores dna, at vi viser sammenhold og samhørighed, siger Lars Rahbæk og giver indbyggerne denne betegnelse:

- Borris er bare en bande ildsjæle!

Facebook
Twitter