Borgmester efter vedtagelse af Bestsellertårn: 'Det er altid skægt at være med, hvor der er initiativ'

Byrådet i Ikast-Brande har nikket enstemmigt ja til, at Bestseller må bygge nyt hovedkvarter.

Borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Lauritsen, var en glad mand efter byrådsmødet mandag aften. (Foto: Dr)

23-0.

Sådan fordelte stemmerne sig i byrådet i Ikast-Brande mandag aften, da de skulle stemme om lokalplanen for byggeriet af Bestsellers nye hovedkvarter Bestseller Tower & Village.

Borgmester Ib Lauritsen (V) i Ikast-Brande har den seneste tid følt sig overbevist om, at byrådet ville stemme ja. Alligevel var det en lettelse, at der nu kan sættes punktum for de politiske forhandlinger og give tøjgiganten grønt lys til blandt andet at bygge et tårn, der med sine 320 meter er højere end Eiffeltårnet.

- Det er altid skægt at være med, hvor der er initiativ og gang i noget, og det må man sige, at der er i forbindelse med Brande og Bestsellers udvikling, siger Ib Lauritsen.

Det vil trække mennesker til området

Ud over et tårn, vil området, der er på størrelse med 90 fodboldbaner, også komme til at indeholde blandt andet butikker, hotel, restauranter og lejligheder.

Hele projektet er gået igennem den politiske proces på blot 17 måneder, og borgmesteren er da også imponeret over Bestsellers planer.

- Alene størrelsen er imponerende. Det er et kæmpe projekt, og så vil det imponere mig, hvis Bestseller går i gang med det samme, siger borgmesteren, som dog fortæller, at det har en udsigt på 4-5 år, inden projektet står færdigt.

Med sine 320 meter vil bestsellertårnet blive det højeste i Danmark, og det vil blande sig med høje skyskrabere, der normalt er forbeholdt storbyer.

Og det høje vartegn bliver noget særligt, som borgmesteren tror på, kommer til at betyde udvikling. Ikke kun for Brande, men for hele Midtjylland.

- Det bliver nemt at se og meget synligt. For Midtjylland får det her betydning, og det vil trække mennesker til området. Derfor er det positivt for hele Midtjylland, siger Ib Lauritsen.

På spørgsmålet om, hvad han glæder sig mest til, lyder det fra en tydelig glad og lettet borgmester.

- At komme op at kigge, siger han med et smil.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk