Borgmester om Vestas-fyringer: Vi har klaret det før

350 afskedigelser i Lem er et højt tal, så borgmesteren håber på omskoling og forhandling.

Borgmester Iver Enevoldsen (tv), Ringkøbing-Skjern Kommune, tror på, at kommunen kan klare den store fyringsrunde. (Foto: Helge Røjle © DR)

Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune har travlt i dag, hvor nyheden om, at Vestas vil afskedige 350 medarbejdere i Lem ved årsskiftet, kom frem.

- Det er jo altid beklageligt, når vi får meddelelser af den karakter, siger borgmester Iver Enevoldsen (V).

- Man kan jo bare håbe på, at aktivitetsniveuet på sigt udvikler sig sådan, at Vestas kan ansætte nogle af dem igen, borgmesteren.

En stor del af medarbejderne på Vestas Blades i Lem er pendlere, der ikke bor i Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor bliver kommunekassen ikke ramt med fuld kraft af de 350 afskedigelser.

- Jeg kan jo konstatere, at ledighedsprocenten i kommunen er helt ned på 2,1. Jeg kan kun håbe på, at vi kan få ansat de afskedigede i andre job, siger borgmesteren.

- Der vil blive en dialog mellem fagforbundene og Vestas, så kan man håbe på, at nogle af afskedigelserne kan undgås, inden de bliver effektueret til nytår, siger Iver Enevoldsen.

Globaliseringsfonden i EU har tidligere sørget for at afsætte en millionpulje til, at en del afskedigede medarbejdere er blevet omskolet.

- Det kan vi jo håbe på, at det sker igen, siger borgmesteren.

Facebook
Twitter