Borgmestervalg: Vestjyder strømmer ind i Venstre

Venstre i Ringkøbing-Skjern har nu 1.500 medlemmer. De vil være med til at vælge en ny borgmesterkandidat.

Fire Venstre-folk vil gerne være Ringkøbing-Skjerns næste borgmester. (Foto: Pia Stenbæk Nielsen. DR)

Landets største Venstre-vælgerforening ligger nu i Ringkøbing-Skjern Kommune. Den ledige plads som Venstres spidskandidat til borgmesterposten i Ringkøbing-Skjern har fået medlemstallet til at eksplodere.

Siden det i efteråret kom frem, at den siddende Venstre-borgmester, Iver Enevoldsen, ikke genopstiller, har 525 nye medlemmer meldt sig ind.

Dermed kommer kommuneforeningen i Ringkøbing-Skjern op på rundt regnet 1.500 medlemmer og overhaler Aalborg, Varde og Herning.

De mange nye medlemmer har meldt sig ind for at få indflydelse på, hvem der bliver partiets nye spidskandidat, forklarer formanden for Venstres kommuneforening i Ringkøbing-Skjern, Jens Nicolai Vejlgaard.

Fire i kamp om borgmesterposten

Mandag aften er der opstillingsmøde, hvor det bliver afgjort, hvem af fire opstillede, der bliver Venstres nye spidskandidat og dermed også favorit til at overtage borgmesterposten i Ringkøbing-Skjern.

Med de mange nye medlemmer forventer Jens Nicolai Vejlgaard landskampstemning:

- Det bliver en festaften for demokratiet, siger han.

Fire Venstre-folk stiller op for at blive spidskandidat; Lennart Quist, Hans Østergaard, Kristian Ahle og Jesper Lærke.

Endnu spidskandidat fra Venstre vil i øvrigt være til stede ved opstillingsmødet i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i aften. Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han har dog ikke stemmeret, kun taleret.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.