Brug for friske kræfter i Offerrådgivningen

200 frivillige offerrådgivere over hele landet lytter til folk, der er i krise. Der er brug for mange flere.

Anette Trøjborg Skov fra Offerrådgivningen i Holstebro. (Foto: Astrid Skov Andersen © dr)

Hvis du kommer ud for en krise eller oplever en ulykke tæt på, så kan du få hjælp af offerrådgivningen.

Men du kan også være den, der er klar til at lytte og vise nærvær, når et andet menneske er i krise.

I øjeblikket er omkring 200 mennesker i Offerrådgivningen, og der er brug for flere i fremtiden. Derfor er Offerrådgivningen på jagt efter nye frivillige.

- Man skal have en vis robusthed, for det er ikke altid sjove sager, man sidder med, siger Anette Trøjborg Skov fra Offerrådgivningen i Holstebro.

Samtidigt skal man være indforstået med, at Offerrådgivningen i Danmark kræver, at man skal på en række kurser om blandt andet psykologi og jura.

Statistikkerne viser, at det primært er voldsofre og mennesker, der har oplevet at få trusler om vold, der gør brug af Offerrådgivningen.

Det kan også være vidner til ulykker, eller folk, der ramt af indbrud, der har brug for rådgivning. De frivillige henviser til en psykolog, hvis det er det, der er brug for. Men det kan også være en mere praktisk rådgivning om skemaer og anmeldelser, der er brug for.

- Det er af stor betydning, at ofrene har mulighed for at tale med en "mellemstation" til myndighederne. Ofte kan offeret ikke selv se, at det bare skal tale med en psykolog, fortæller Anette Trøjborg Skov.

- Ofte har offeret faktisk selv klargjort det hele i hovedet og mangler bare nogen til at sige: Det er fuldstændig rigtigt, det, du gør, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.