Butikstyveri og falsk pas: 'Udlændinge Kærshovedgård er ikke så kriminelle'

De fleste domme, der er givet til udviste beboere på udrejsecenter Kærshovedgård, er på under tre måneders fængsel.

- Jeg har hele tiden været klar over, hvad det er for nogle mennesker, vi har med at gøre, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Størstedelen af de udlændinge, der bor på Udrejsecenter Kærshovedgård, og som er udvist ved dom, har fået idømt en straf på under tre måneders fængsel.

Af et folketingssvar fra Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fremgår det, at ud af i alt 56 domme til udviste kriminelle på Kærshovedgård var de 20 på maksimalt 30 dages fængsel.

Yderligere 20 domme var på maksimalt tre måneders fængsel.

Opgørelsen er lavet over de personer, der var indkvarteret på Kærshovedgård 9. december 2018. En person kan godt have modtaget flere udvisningsdomme.

Udlændingeretsadvokat Niels-Erik Hansen forklarer, at der typisk er tale om domme for brug af falsk pas, hærværk på asylcentret eller trusler mod personalet.

- Der kan være en enkelt voldsmand imellem - men typiske får man mere end tre måneder, når der er tale om vold.

Partier pisker en stemning op

Enhedslistens udlændingeordfører Søren Søndergaard mener, at Regeringen og Dansk Folkeparti pisker en stemning op om, at mange beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård er forhærdede kriminelle.

- For langt, langt, langt de flestes vedkommende er der tale om det, man kan kalde den milde ende af kriminalitetsskalaen, og der er tale om kriminalitet, som ikke er til fare for den almindelige befolkning uden for centret, siger Søren Søndergaard.

Han mener, at det er vigtigt at male fakta og ikke Fanden på væggen.

- Jeg synes, vi skal diskutere udlændingepolitik på baggrund af fakta i stedet for skræmmekampagner.

I et debatindlæg på BT.dk skrev udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg sidste år om Kærshovedgårds beboere, der er udvist ved dom: ”Vi taler trods alt om folk, der har begået mord, voldtægter og voldsforbrydelser. Jeg er glad for, at vi nu får et nyt udrejsecenter på Lindholm til sådanne typer”.

I dag siger hun:

- Jeg skelner ikke mellem det ene og det andet. Når man er i en situation, hvor man har begået en så alvorlig form for kriminalitet, at man skal sendes ud af landet, så skal man selvfølgelig sendes ud af landet.

Det er domstolene, der afgør, om de dømte skal sendes ud af Danmark.

Derfor undrer Inger Støjberg sig over, at Søren Søndergaard prøver at beskytte beboerne på Kærshovedgård.

- Det kan godt være, at Søren Søndergaard ikke synes, at det er så alvorligt at true eksempelvis personalet på et asylcenter. Det synes jeg nu ikke, at Søren Søndergaard har ret i, og derfor er det også meget tilfredsstillende, at vi kan sende dem ud af landet.

Langt den største gruppe beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård er afviste asylansøgere, som slet ikke er dømt for noget kriminelt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter