Byen Brande kan gro 320 meter: Byråd siger ja til Danmarks højeste bygning

Tøjkoncernen Bestseller har planer om at bygge nyt hovedkvarter i Brande, der skal være højere end Eiffeltårnet.

Bestseller er en modekoncern med mere end 20 individuelle mærker under sig. (© BESTSELLER)

Bestseller har planer om at opføre Danmarks højeste bygning, når tøjkoncernen skal bygge nyt hovedkvarter i hjembyen Brande i Midtjylland.

Den plan er nu kommet et skridt videre mod virkeligheden, da et enigt byråd i Ikast-Brande i går vedtog at lade projektet gå videre i offentlig høring.

Det er et projekt, der har været under opsejling i fem år.

- Der er en utrolig positiv holdning til det i hele byrådet og egentlig også i lokalbefolkningen, når jeg møder folk, siger en glad borgmester Ib Lauritsen (V).

Derfor frygter han heller ikke, at projektet kommer til at møde den store modstand, når det bliver sendt i offentlig høring.

- Hvis jeg skal fornemme de stemninger, jeg hører, så har jeg ingen forventninger om, at der kommer indsigelser mod projektet, der gør, at vi begynder at revurdere det, fortæller han.

Men hos Bestseller er de stadig forbeholdne over for at kommentere yderligere på, hvorvidt projektet kan blive en realitet, selvom de håber, at borgmesterens fornemmelse holder stik.

- Vi håber da også, at det er der, vi er, men vi føler stadig, vi er langt fra at være så konkrete, at vi kan begynde at tale detaljer omkring projektet. For vores vedkommende er det stadig et projekt i opstartsfasen, hvor vi undersøger de muligheder, der er, fortæller kommunikationsansvarlig hos Bestseller Jesper Stubkjær.

Foruden det enorme tårn vil Bestseller opføre fire lavere højhuse og en ny bydel på størrelse med 88 fodboldbaner, hvor der skal være butikker, boliger og hotel.

Projektet er i offentlig høring fra 19. september til 14. november. Den 24 oktober afholdes der borgermøde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk