Carl Emil: Stolt af at have skrevet Spil Dansk-sang

'Frit Land' tilhører alle, fortæller pladeaktuelle Carl Emil, der har skrevet teksten til årets Spil Dansk-sang.

Carl Emil Petersen er manden bag årets Spil Dansk-sang "Frit Land" (Foto: Malene Anthony Nielsen © Scanpix)

P4 samler Danmarks største Spil-Dansk-kor. Sidste år var det Rasmus Seebachs udgave af Under Stjernerne på himlen, som var Spil Dansk sangen. I år er valget faldet på Frit Land af gruppen Ulige Numre med Carl Emil Petersen i front.

- Det er jeg stolt over. Det er en flot ting, og jeg har altid syntes, at frit land-nummeret gerne måtte være tilgængeligt for folk. Det er et nummer, folk synger og har et forhold til, og det tilhører alle mennesker, siger Carl Emil Petersen.

"Frit Land" hylder de smukke ting ved Danmark - friheden og naturen, men den kommer også med nogle stikpiller.

Teksten rammer nemlig også ned i en politisk debat om nationalisme og fremmede. Faktisk betegner tekstforfatteren den som ”lidt skræmmende”.

- Der er noget med fremmedfjendskhed og nationalisme, som er meget dobbelttydig for os danskere. Vi er glade for det land, vi bor i, men vi er også bange for nationalisme. Men Frit Land er også en sang om solidaritet også på tværs af landegrænser, siger Carl Emil Petersen.

- Jeg forsøgte at lave en flot sang - ligesom et flot guldaldermaleri. Og på den måde stikke lidt til den politiske debat, der foregik på det tidspunkt, siger sangeren.

Alle kan være med

Spil Dansk opfordrer sammen med P4 til at sende din version af sangen ind til Spil Dansk – uanset om det er dig selv, sammen med dine kolleger, din familie eller dine venner.

P4 Midt og Vest og Adrian Hughes er gået forrest med vores bud. Det er vist meget godt, at journalisterne ikke lever af at synge – til gengæld kan alle være med.

Sidste frist for at sende dit bud ind er 18. oktober.