Chefpolitiinspektør: Vi patruljerer stadig lige meget

Ledelsen i Midt- og Vestjyllands Politi er stolte af offerviljen og pligtfølelsen hos betjentene

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe fra Midt- og Vestjyllands Politi mener, at borgernes sikkerhed ikke er truet af personalemangel hos politiet. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Politiet har løst mange flere opgaver, end nogen i politiet drømte om i begyndelsen af 2015.

Det mener chefpolitiinspektør Klaus Arboe fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han kommenterer på kritikken fra politiassistent på orlov, Mikkel Jørgensen, som mener, at borgernes sikkerhed er truet. Især i tyndt befolkede områder som Thy der også har en række flygtningecentre at løse problemer i.

Politiassistent tog orlov: Borgernes sikkerhed er truet i Thy

Men det passer ikke, da politiet stadig har det samme antal patruljer kørende på gaden, som de altid har haft, siger Klaus Arboe.

- Det er rigtigt, at den fleks-patrulje, som tidligere kun kørte i Thy, nu også må bruges til andre opgaver, men vi prioriterer opgaverne, så det ikke går ud over borgernes sikkerhed, siger han.

Lige netop for Thisteds område er der også ekstra patruljer, der kører i de perioder, hvor der er spids-belastninger.

- Så handler det jo om for vores vagtcentral at dirigere patruljerne der hen, hvor der på det givne tidspunkt er størst brug for dem. De personfarlige ting, er det vi prioriterer allerhøjest, siger han.

Hos de ansatte i politiet er der en korpsånd, som ofte får personalet til at lade være med stå frem med offentlig kritik. Men Klaus Arboe mener ikke, at de holder sig tilbage med at komme med kritik internt.

- Betjentene er pressede, de har leveret en kæmpe indsats... Men betjentene siger deres mening til mig, når vi holder møder med dem. De holder sig ikke tilbage med kritik, siger Klaus Arboe.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.