Cykelglade bibliotekarer holder konference på to hjul

80 bibliotekarer fra 20 forskellige lande udveksler erfaring under spektakulær cykeltur fra Norge til Danmark.

  • 80 biblioteksfolk fra hele verden cykler fra Norge via Sverige til Danmark for at udbrede kendskabet til biblioteker. (Foto: Cycling for Libraries)
  • De rullende bibliotekarer besøger blandt andet biblioteker i Ålborg, Viborg, Randers og Aarhus. (Foto: Cycling for Libraries)
1 / 2

80 bibliotekarer fra 20 forskellige lande er i gang med en opsigtsvækkende cykeltur fra Norge via Sverige til Danmark.

Iført neonveste med teksten 'Cycling for Libraries' cykler bibliotekarerne ca. 650 kilometer fra bibliotek til bibliotek for at blive klogere på, hvordan man driver biblioteker i Skandinavien.

Biblioteker er andet end kedelige mænd og kvinder

Bo Jacobsen er bibliotekschef i Vesthimmerland Kommune. Han tager den lange tur på cykel sammen med kollegaer fra blandt andet Canada, Australien, Hviderusland og USA.

- Vi vil gerne slå på tromme for bibliotekerne og vise, at vi ikke nødvendigvis er kedelige mænd i fodformede sko og kvinder med knold i nakken. Mange biblioteker har store aktivitetsprogrammer og events, som vi gerne vil udbrede kendskabet til, siger Bo Jacobsen.

Den cyklende bibliotekskonference har været en årlig tradition siden 2011. Det var en gruppe finske bibliotekarer, der fik idéen. Tidligere år har de cyklende biblioteksfolk lagt vejen forbi Sydeuropa, Holland og Baltikum.

I år går turen fra Oslo i Norge via Sverige og forbi biblioteker i blandt andet Ålborg, Viborg, Randers og Aarhus.

Åbne biblioteker imponerer

- Vi er rigtig gode her i Danmark til at lave biblioteker. Vi er blandt de førende i verden på visse punkter, og det vil vi gerne vise vores internationale kollegaer, siger Bo Jacobsen.

Mange af de udenlandske deltagere i 'Cycling for Libraries' er imponerede over de danske åbne biblioteker uden personale, hvor lånerne selv kan lukke sig ind og bruge bibliotekets tilbud.

Heriblandt canadiske Cory Stier:

- De danske biblioteker er nytænkende og spændende med åbne, lyse lokaler. Jeg er imponeret over arkitekturen og møblerne, siger han.

I dag cykler bibliotekarerne mod Viborg og Randers, inden turen i morgen går til endestationen i Aarhus med et besøg på det nyåbnede hovedbibliotek Dokk1.

FacebookTwitter