Danmarks første havbad er klar

Nu bliver det muligt at bade i Vesterhavet uden at bekymre sig om understrøm eller hestehuller.

Skitsetegning af Danmarks første havbad, som i weekenden er klar til at byde de første badegæster velkommen. (© Arkitektfirmaet Preben Skaarup Landskab)

Her i weekenden åbner Danmarks første havbad i Nørre Vorupør i Thy. Dermed kan badegæster svømme i det salte Vesterhavsvand uden at skulle bekymre sig om høje bølger, understrøm eller hestehuller.

Havbadet er adskilt fra Vesterhavet af en mur med åbne gittersikrede luger, så vandet jævnligt kan skiftes. På de andre sider er der promenader, trapper, ramper og en badestrand.

Havbadet er til alle, der vil prøve kræfter med Vesterhavet

Badet måler ca. 50 x 50 meter og har en dybde til op mod 1,5 meter. Og det er ikke kun svømmere, der kan nyde godt af de sikre forhold. Det er også tilladt at dykke og sejle i havkajak i det aflukkede område.

Samtidig er havbadet specielt designet til at kunne modtage kørestolsbrugere.

Havbad skal trække turister til

I Nørre Vorupør er der store forventninger til, at havbadet kan trække flere turister til. Og badet skal bruges til at skabe events og begivenheder, hvoraf den første allerede er planlagt: En vinterbadefestival mellem jul og nytår.

- Det er hele Thy, der kan få fordel af havbadet, siger formand for Vorupør Erhvervsforening, Søren Jensen.

På borgmesterkontoret hos Lene Kjeldgaard Jensen i Thisted Kommune er håbet, at havbadet vil få flere private til at investere i Thy.

- Det kan være investeringer i sommerhuse eller udlejningsmuligheder, siger borgmester Lene Kjeldgaard Jensen.

Havbadet i Nørre Vorupør har kostet 13,5 millioner kroner og er blevet til i et samarbejde mellem Lokale- og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond, Realdania og Thisted Kommune.

  • Fredag morgen var der endnu ikke lukket havvand ind i det nye havbad, men fra lørdag er det muligt at hoppe i bølgen blå.
  • Havbadet måler ca. 50 x 50 meter og får en dybde på 0 - ca. 1,5 meter.
  • Havbadet i Nørre Vorupør har kostet 13,5 millioner kroner at bygge.
  • Havbadet er bygget med promenader, trapper og ramper på to sider, mens den tredje side er udformet som en badestrand.
  • Allan Nørhave, projektleder fra Thisted Kommune og Per Møller Nielsen, ejer af Vesterhavscafeen i Nørre Vorupør. Begge har store forventninger til Danmarks første havbad. (Foto: © Pernille Keller Sand- DR)
1 / 5