Danmarks første havbad er klar

Nu bliver det muligt at bade i Vesterhavet uden at bekymre sig om understrøm eller hestehuller.

Skitsetegning af Danmarks første havbad, som i weekenden er klar til at byde de første badegæster velkommen. (© Arkitektfirmaet Preben Skaarup Landskab)

Her i weekenden åbner Danmarks første havbad i Nørre Vorupør i Thy. Dermed kan badegæster svømme i det salte Vesterhavsvand uden at skulle bekymre sig om høje bølger, understrøm eller hestehuller.

Havbadet er adskilt fra Vesterhavet af en mur med åbne gittersikrede luger, så vandet jævnligt kan skiftes. På de andre sider er der promenader, trapper, ramper og en badestrand.

Havbadet er til alle, der vil prøve kræfter med Vesterhavet

Badet måler ca. 50 x 50 meter og har en dybde til op mod 1,5 meter. Og det er ikke kun svømmere, der kan nyde godt af de sikre forhold. Det er også tilladt at dykke og sejle i havkajak i det aflukkede område.

Samtidig er havbadet specielt designet til at kunne modtage kørestolsbrugere.

Havbad skal trække turister til

I Nørre Vorupør er der store forventninger til, at havbadet kan trække flere turister til. Og badet skal bruges til at skabe events og begivenheder, hvoraf den første allerede er planlagt: En vinterbadefestival mellem jul og nytår.

- Det er hele Thy, der kan få fordel af havbadet, siger formand for Vorupør Erhvervsforening, Søren Jensen.

På borgmesterkontoret hos Lene Kjeldgaard Jensen i Thisted Kommune er håbet, at havbadet vil få flere private til at investere i Thy.

- Det kan være investeringer i sommerhuse eller udlejningsmuligheder, siger borgmester Lene Kjeldgaard Jensen.

Havbadet i Nørre Vorupør har kostet 13,5 millioner kroner og er blevet til i et samarbejde mellem Lokale- og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond, Realdania og Thisted Kommune.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.