Dansk Byggeri: Håndværkerfradrag vil give hundredvis af arbejdspladser

Håndværkerfradrag ventes at give op mod 400 nye job alene i Midt- og Vestjylland.

De små håndværkerfirmaer jubler over, at håndværkerfradraget er tilbage. (© colourbox)

Det kommer til at betyde hundredvis af nye arbejdspladser til håndværkerne i Midt- og Vestjylland, at den nye Venstreregering nu genindfører håndværkerfradraget.

Det spår Niels Hansen fra Skive, der er formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

- Vi forventer, at det vil give 300 til 400 ekstra arbejdspladser i Midt- og Vestjylland, siger Niels Hansen til DR P4 Midt & Vest.

Spådommen bygger han på erfaringer fra sidste år, hvor boligjob-ordningen, som håndværkerfradraget officielt kaldes, stadig var i brug. Dengang var der alene i Midt- og Vestjylland 138.000 boligejere, der brugte ordningen.

Tømrermester: Nu kan vi genansætte

I Skive er tømrermester Jan Hansen mere end almindelig godt tilfreds med, at fradraget nu genindføres. Da den tidligere regering nedlagde ordningen, måtte Jan Hansen kort efter nytår afskedige en mand.

- Nu har vi igen mulighed for at tage en mand ind, og jeg håber, at der også bliver plads til en lærling igen, siger han.

Han forventer, at omsætningen i tømrerfirmaet vil stige med 20 procent, fordi kunderne nu igen vil have skiftet vinduer og energioptimeret boligen.

- For en lille virksomhed som vores, hvor en mands afskedigelse udgør 20 procent af medarbejderstaben, betyder det meget, siger Jan Hansen.

Klimaforbedringer kan bane vejen for lærlinge

Venstreregeringen har fået boligjob-ordningen genindført med støtte fra Dansk Folkeparti, De Konservative, SF og Alternativet. I første omgang er det den gamle ordning med et fradrag på 15.000 kroner pr. person, der genindføres.

Til næste år bliver håndværkerfradraget lavet grundlæggende om med mere fokus på bæredygtighed og klima. Det betyder, at det samlede fradrag stiger til 18.000 kroner pr. person.

Formanden for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen, forventer sig især meget af ordningen, når den fra 2016 bliver rettet mod især isolering og klimaforbedringer.

- Vi forventer, at vi skal lave en del energiforbedringer så som udskiftning af vinduer, døre og facadeisolering. Det giver arbejdspladser og flere lærlinge, siger Niels Hansen.