Dansk Metal: Robotter skal styrke industrien

Dansk Metal foreslår at give skattemæssige fordele til virksomheder, der investerer i robotteknologi.

Jan Sørensen er direktør i robotproducenten Bila. (Foto: Sanne Rossen)

Robotter erstatter ikke mennesker på de danske virksomheder. Tværtimod skaber de arbejdspladser og vækst, lyder det fra Dansk Metal i udspillet ”Styrk Industrien”, som indeholder ti politiske forslag, der skal styrke danske industrivirksomheder.

Ét af de ti forslag er altså at gøre det attraktivt for små og mellemstore virksomheder at investere i robotteknologi. I dag er det nemlig primært større virksomheder, der investerer i den nye teknologi.

- Alternativet er, at enten bliver vores arbejdsopgaver flyttet til andre lande med billigere arbejdskraft, eller også lukker virksomhederne simpelthen ned, siger Rasmus Stoklund, der er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Metal.

Forslaget går på at give en skattefordel for investeringer. Hvis en lille eller mellemstor virksomhed investerer 1 krone i robotteknologi, skal de have fradrag for 1,15 kroner.

- Industrivirksomheder står for godt 40 procent af vores eksport til udlandet, og når vi har industrivirksomheder, der trives, så trives samfundsøkonomien også, siger Rasmus Stoklund.

Udspillet er sød musik i ørerne på Jan Sørensen, der er direktør i Mors-virksomheden Bila, der producerer robotter.

- Der er mange, der tror, at robotterne tager arbejdsplader, men det er langt fra tilfældet. Det er faktisk modsat. Alle de virksomheder, der investerer i robotter får flere ansatte over tid, fordi de bliver mere konkurrencedygtige, siger Jan Sørensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.