Danske miljøløsninger lokker udlændinge på energisafari

Der er så mange unikke miljøløsninger i Danmark, at udlændinge tager på safari for se dem på nært hold. Det kan øge den danske eksport, håber folkene bag.

Skive Fjernvarme er én af de seværdigheder, som man kan besøge på energisafari. Skive Fjernvarme anvender en særlig forgasningsteknologi til at fremstille CO2-neutral varme og elektricitet. (© Thomas Koeser)

Et rådhus, der producerer mere energi, end det selv skal bruge og verdens største kommercielle biogasanlæg.

Det er to eksempler på de mange energi-seværdigheder, som nygerrige, udenlandske erhvervsfolk og beslutningstagere kan besøge på energisafari.

Og der er international interesse: Blandt andre har klima- og energiministeren fra den tyske delstat Nordrhein-Westfalen været på en safari.

Et af de mulige pitstop på en Energisafari. er rådhusbygningen Den blå diamant i Skive. Det er en CO2-neutral bygning og et såkaldt energi+ hus, der genererer 25 procent mere energi, end det forbruger. (Foto: Skive Kommune)

Energisafarierne bliver til i et samarbejde mellem virksomheder i Region Midtjylland og kommunerne Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Samsø, Skive og Aarhus.

De giver udenlandske delegationer en rundtur i en række virksomheder, der alle tilbyder noget særligt inden for miljøvenlighed.

Det er det første samarbejde om eksport af energi- og klimaløsninger uden for København. I forvejen er der en statslig satsning, der hedder State of Green i københavnsområdet.

- De har jo et problem med at nå ud til alle de virksomheder, som er rundt omkring i det vestlige Danmark, forklarer klimakoordinator i Skive Kommune, Karl Krogshede.

En energisafari kan også være for et turistpublikum: Blandt andet kan nysgerrige komme på rundtur til Fur Bryghus og det økologiske Thise Mejeri. (© Skive Kommune)

Derfor samarbejder jyske Energisafari og københavnske State of Green.

- Vi har vores styrke i høj faglighed her i området. I København har de viden om de politiske beslutninger om energi og miljø, fortæller klimakoordinator i Skive, Karl Krogshede.

Målet med energisafarierne er at fremme eksporten af danske miljø- og energiløsninger.

Facebook
Twitter