Danske virksomheder skal tage del i Finlands byggeboom

Finland bygger hospitaler og lejligheder i stor stil, og det kan danske virksomheder udnytte.

Sygehusbyggeri er en dansk specialitet. Foto: Flemming Krogh/Scanpix 2015 (ARKIV fra november 2015. Skejby Sygehus.) (Foto: Flemming Krogh © Scanpix)

Tee rahaa suomessa er finsk for ”tjen penge i Finland.”

Det er et budskab, som flere danske virksomheder skal tage til sig, lyder det fra den danske ambassadør i Finland Jette Norddam.

Finland står over for et byggeboom, hvor der de kommende år skal bygges op mod 30.000 huse og lejligheder årligt. Hertil kommer en række offentlige bygge- og renoveringsprojekter.

- Der er 16 hospitaler, der skal nybygges eller renoveres, og det er et område, hvor Danmark er stærk. Der kan være arbejde inden for konstruktion, renovering af ejendomme, sundhedssektoren og inden for offentlige bygninger, forklarer Jette Norddam.

Der er allerede 220 danske virksomheder, der har etableret sig i Finland.

- Vi vil gerne have endnu flere. Der er mange virksomheder, der ikke har fået øjnene op for det finske potentiale. Selvom finnerne har en dårlig økonomi i øjeblikket, sker der alligevel meget rundt omkring, siger Jette Norddam.

Udover de sproglige barrierer peger Jette Norddam på, at det kan være svært som dansk virksomhed at identificere de projekter og behov, der er i Finland. Her kan ambassaden bistå med at afklare potentialet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.