Danskerne tager på længere, vildere og dyrere rejser

Middelhavet og Thailand er set. Nu gælder det safari i Afrika, isbjørne og krydstogter.

Især danskere over 50 år spytter lidt ekstra i rejsepuljen i jagten på de helt store rejseoplevelser. (© Colourbox)

Mange nyder lige nu efterårsferien, måske på en rejse under fremmede himmelstrøg.

Og himmelstrøgene er blevet lidt mere fremmede, for mange danskere er villige til at ofre lidt mere på en rejse til udlandet end tidligere. Det oplever flere af de rejsebureauer, der sælger dyrere rejser.

Africa Tours i Herning, der sælger safari-rejser, melder om en stigning i omsætningen på 20 procent i forhold til sidste år, og hos Bravo Tours i Herning er der godt gang i salget af rundrejser til Burma og Sri Lanka og krydstogter i Caribien.

- Det er som regel folk fra 50 år og opefter, der er villige til at betale for ekstraordinære oplevelser. De har sparet en del penge op og har råd til den type rejser, siger kommerciel direktør i Bravo Tours Gitte Søndergaard.

Drømmerejsen bestilles, når børnene er flyttet hjemmefra

I kategorierne "safari," "rundrejser" og "krydstogt" har Bravo Tours oplevet en stigning i omsætningen på knap 30 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Som noget nyt sender rejsebureauet fra Herning også gæster på arktisk safari på den norske øgruppe Svalbard, hvor gæsterne fra en snescooter kan spotte isbjørne.

At det er de mere købestærke 50+-årige, der finde rejselysten frem, mærker de også hos rejsebureauet Afrika Tours.

- Mange af vores kunder har børn, der er flyttet hjemmefra, og nu øjner de derfor muligheden for at komme på deres drømmerejse, siger direktør Claus Lund Sørensen.

Middelhavet og Thailand er set - nu skal det være endnu større

Ifølge Afrika Tours-direktøren har mange af deres kunder været på rejser på destinationer rundt omkring i Middelhavet og måske endda været på en ferie i Thailand.

- Derfor gælder det nu de helt store oplevelser, som Afrika er, siger han.

Bedste år nogensinde

Jysk Rejsebureau, der har eksisteret siden 1984 og skræddersyer rejser til hele verden, kom sidste år ud med deres bedste resultat nogensinde. Og her nikker direktør Niels Amstrup genkendende til, at folk køber dyrere og dyrere rejser.

- Vi oplever i øjeblikket en stor interesse for rejser til Cuba, Colombia og New Zealand. Rejser, hvor det godt må koste lidt ekstra, siger han.

Rejsebureauet havde i september i år deres bedste måned til dato.