De konservative er positive over for ny benzin-mix

Bland bioethanol i benzinen og spar miljøet for CO2. Det er en god idé, lyder det fra Søren Pape Poulsen (K).

Søren Pape Poulsen vil være first mover på det grønne område. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

De konservative støtter, at den benzin, vi hælder i tankene på vores biler, skal mikses med mere bioethanol.

Dermed giver partiet støtte til planerne om et bioethanolanlæg ved Holstebro. Anlægget vil skabe tusindvis af nye arbejdspladser i Vestjylland.

Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, besøger i dag Holstebro for at blive klogere på planerne for Maabjerg Energy Center.

- Jeg synes, at det er enormt vigtigt, at vi kan skabe 1.000 varige arbejdspladser i et område af landet, som folk taler om som om, at her kommer tingene ikke af sig selv, siger han.

Før anlægget kan blive til virkelighed, skal politikerne sætte kravet til iblandingsprocenten op. EU kræver lige nu, at 0,5 % af benzinen er bioethanol. Dermed er behovet for bioethanolanlægget ikke stort nok.

- Det bliver nødvendigt, at vi sætter et krav til hvor stor en procentdel, man skal blande i benzinen. Vi skal tage den grønne omstilling alvorligt og være first movers i Danmark, siger Søren Pape Poulsen.

Han fremhæver, at Danmark kan spare mere end 260.000 tons CO2 ved at blande op mod 2,5 procent bioethanol i benzinen.

Alle pengene til at opføre det nye anlæg er ikke på plads endnu, Maabjerg Energy Center har fået tilsagn fra EU om 293 millioner til opførelsen af et bioethanolanlægget ved Holstebro.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.