Delebilskørsel hitter også i sommerferien

Et stigende antal danskere bruger delebilsordninger som Gomore, når de skal på ferie i udlandet.

Hamid Azizi og hans kammerat tog ekstra passagerer med, da de skulle på ferie i Berlin. (Foto: PRIVATFOTO)

Hvad siger du til at få en fremmed med på køreturen til rejsemålet i sommerferien?

Rigtig mange siger efterhånden 'ja, tak'.

Et stigende antal danskere vælger at tage fremmede med, når de kører til udlandet, og en af dem er Hamid Azizi fra Viborg.

Han tog sammen med en kammerat en tur til Berlin i foråret, og for at spare penge og få lidt selskab tog de to fremmede med på turen via delebilsordningen Gomore.

- Vi har altid tænkt, at når vi tager lange ture, så må vi tage nogen med. Der kan sagtens være mange, der ikke har råd til en tur til Berlin. Og så er det en god måde at møde nye mennesker på, fortæller Hamid Azizi.

Og Hamid Azizi er ikke den eneste. Hos Gomore ser man generelt et stigende antal ture til udlandet. Og der er flest af dem i sommermånederne.

Hamborg er den mest populære deledestination, hvor mange danskere tager på tur fra Hamborg Lufthavn. Derefter kommer Berlin.

- Vi kommer til at se flere og flere prøve det, fortæller Claus Skytte, der er forfatter og ekspert i deleøkonomi.

- Vores ferie handler jo også om at møde nogle nye mennesker, samtidig med at vi slapper af. Så hvis folk får nogle gode oplevelser og også sparer nogle penge, hvorfor skulle flere så ikke gøre det?, siger Claus Skytte.

For Hamid Azizi og hans kammerat var det i lige så høj grad for selskabets skyld, som for pengenes. Derfor tog de også kun 150 kroner per mand for turen til Berlin.

- Det er sjovt – specielt når det er en lang tur, fordi der er nogen at snakke med hele vejen, og jeg har aldrig haft dårlige oplevelser. Folk har altid været søde, siger Hamid Azizi.

Gomore forventer, at antallet af ture til de store byer som Amsterdam, Paris og Berlin stiger til over 3.000 i 2017. Sidste år var det omkring 2.400.

Facebook
Twitter