Den klassiske HHX-eksamen får et twist af jura

Viborg Handelsgymnasium opretter en særlig juralinje som de første i Danmark.

Viborg er fuld af jura med både Byret og Landsret. (Foto: christian Als © Scanpix)

Handelsskoleelever med en advokat i maven kan få masser af lovstof og paragraffer på skoleskemaet.

Som den første i Danmark opretter Viborg Handelsgymnasium nemlig en juralinje til sommer. Altså en klassisk HHX, bare med jura.

- Vi har elever, der efterspørger det, så det vil vi gerne efterkomme, siger rektor på Viborg Handelsgymnasium Bo Lykke Fredsgaard.

Viborg er en oplagt by at lancere en juralinje i. Statslige arbejdspladser inden for jura-området er på vej til Viborg, og eleverne på juralinjen får blandt andet mulighed for at overvære og følge retssager ved Byretten og Vestre Landsret i Viborg.

- Viborg har historisk været en by, der har gjort meget inden for jura, og vi tror, at interessen er der, så det vil vi gerne understøtte, siger Bo Lykke Fredsgaard.

Når elever på juralinjen bliver studenter, er de bedre klædt på til at læse jura på universitetet, men de er også kvalificerede til at søge ind på 250 andre universitetsuddannelser, lyder det fra rektoren.

- Jeg er sikker på, at med den interesse, der er i Viborg for jura, er der mange studerende, der vil være fremtidige jurister på den ene eller anden måde, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.