Det koster dyrt at køre med is og sne på bilruderne

Det koster 4.500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet, hvis du kører med tildækkede ruder.

Bilen skal skrabes helt ren, også spejle, lygter, nummerplader og tag. (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

Måske er du også en af dem, der halser ud i bilen i sidste øjeblik - blot for at opdage, at den er dækket af både is og sne. Du skraber lige det værste af, hurtig, hurtig, hurtig, og så af sted ...

Det er bare ikke godt nok. Det konstaterer lederen af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, Henrik Glintborg.

- Jeg vil betegne det som direkte sjusk, at man starter op i den forvisning, at om fem minutter kan man kigge ud, siger han.

Og det kan blive dyrt sjusk, hvis man møder politiet, understreger Henrik Glintborg.

- Man bliver jo stoppet og kører ikke videre, før man har skrabet bilen ordentligt ren. Man vil også kunne se frem til et bødeforlæg på 4.500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet, så det er en alvorlig forseelse, siger han.

Se og bliv set

Der er to gyldne regler som trafikant på den tid af året: At kunne se og at blive set. Derfor fremhæver Henrik Glintborg reflekser, lys på cyklen, at få tændt de baglygter, som en del nye biler ikke gør selv, og korrekt brug af tågelygter.

Ellers kan det ende i den uheldige situation, at en trafikant, der ikke kan se, møder én uden lys på.

- Så har vi en rigtig, rigtig giftig kombination, hvor vi har en række uheldige årsager, der alle bidrager til en tragisk ulykke i allerværste fald, siger Henrik Glintborg.

Han understreger, at det ikke kun er ruderne, der skal gøres rene, inden man kører nogen steder. Det gælder også lygter, nummerplader og spejle samt selvfølgelig is og sne på taget, så der ikke er en bilist bagved, der får det i forruden.

I disse kolde tider skal bilen skrabes helt ren - også spejle, lygter, nummerplader og tag. Ellers kan det koste dig kassen...

Opslået af DR Nyheder på 19. januar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.