Det midt- og vestjyske erhvervsliv blomstrer

Jobcentrene får flere og flere henvendelser fra virksomheder, der leder efter medarbejdere.

Otte kommuner har lavet en alliance for at hjælpe hinanden med at finde kvalificeret arbejdskraft på tværs af kommunegrænserne. (Foto: Michael Bothager © Scanpix)

Erhvervslivet i det midt- og vestjyske blomstrer. I hvert fald hvis man bedømmer ud fra, hvor stor en efterspørgsel på arbejdskraft, jobcentrene oplever.

Her er nemlig kommet flere jobordrer, fortæller Susanne Nielsen, der er afdelingsleder i jobcenter Ringkøbing-Skjern.

- I januar har vi fået 46 jobordrer ind. Altså virksomheder, der har kontaktet os direkte og spurgt, om vi kunne hjælpe med at finde en medarbejder. Sidste år havde vi kun 28 jobordrer i januar, forklarer hun.

Det er bare ikke altid lige nemt for det enkelte jobcenter at finde al den arbejdskraft, som en kommunes virksomheder har brug for.

Jobcentrene i Ikast-Brande, Herning, Viborg, Skive, Struer, Lemvig, Holstebro og Ringkøbing kommuner gik derfor for halvandet år siden sammen i det, de kalder Alliancen.

Det gjorde jobcentrene for bedre at kunne hjælpe hinanden med at finde kvalificeret arbejdskraft på tværs af kommunegrænserne, og erfaringerne er indtil videre gode.

Alle otte kommuner i alliancen kan mærke den stigende efterspørgsel, og det betyder, at samarbejdet nu for alvor skal stå sin prøve.

I Ringkøbing står SKAT lige nu med 50 stillinger, som skal besættes. Det er ud over de 46 jobordre og mere, end det lokale jobcenter selv kan klare.

- Vi forsøger selvfølgelig, om vi kan skaffe dem, men ellers bruger vi de andre jobcentre i vores nærområde til at få dækket de jobordrer, vi ikke selv kan besætte, siger Susanne Nielsen.

Ledigheden er samlet på 3,4 procent i de otte kommuner i alliancen. I Ringkøbing-Skjern Kommune alene er den på 2,9 procent.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.