DF kræver at justitsministeren griber ind i sag om påstået flerkoneri

Dansk Folkeparti beder nu justitsministeren skride ind i sagen om Mohammed Hussein Kurdi og Monika Seberg fra Thisted. Han har i forvejen kone og tre børn i Syrien. Nu planlægger de at søge familiesammenføring for alle at bo under samme tag.

Monika og Mohammeds kærlighed har skabt stor debat på både de sociale medier og nu også på Christiansborg.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, kræver nu, at Justitsministeren skrider ind i en sag om påstået flerkoneri.

Sidste sommer blev Mohammed Hussein Kurdi islamisk gift med Monika Seberg fra Thisted over Skype, et ægteskab, som hverken danske eller syriske myndigheder anerkender.

Han har netop fået barn og opholdstilladelse som flygtning i Danmark. Og i Syrien har Mohammed Hussein Kurdi i forvejen en kone og tre børn. Den familie planlægger parret fra Thisted nu at søge familiesammenføring med.

Ministeren bør gøre alt, hvad hun kan, for at forhindre familiesammenføringen, fordi en familiesammenføring vil blåstemple flerkoneri, mener Martin Henriksen.

Helt lovligt

Men Monika og Mohammed gør intet ulovligt, hvis de bliver familiesammenført med hans syriske kone og tre børn. Sådan lyder det fra folketingsmedlem Sanne Bjørn fra De Radikale:

- Efter reglerne kan man få sin familie fra det land, man kommer fra, til Danmark, når man har opnået asyl, og det er jo det, der er tilfældet i denne her sag, siger hun.

Martin Henriksen er dybt uenig:

- Jeg mener, grænsen er overskredet, og det er fuldstændigt vildt, at de tilsyneladende omgår forbuddet mod flerkoneri ved at gifte sig muslimsk. Jeg vil bede justitsministeren om at skride ind og sikre, at der ikke gives opholdstilladelse til resten af familien, for det vil jo reelt være en accept af flerkoneri, siger han.

Åbent parforhold

Men Monika Seberg går heller ikke ind for flerkoneri. Hun ser på deres familieplaner på en helt anden måde:

- Vi er tre mennesker, som vælger at leve sammen i et åbent forhold. Mohammed er gift med sin kone i Syrien, og han er kærester med mig. Og på den måde er vi ikke så forskellige fra mange andre danskere, der lever i et åbent parforhold. 

- Han er ikke juridisk gift med mig, og jeg har ingen rettigheder som hans kone. Jeg er hans kone i kærlighed og i ånden, kan man sige, men ikke af gavn, for der er ingen papirer på vores forhold, siger hun.

Den præmis er Martin Henriksen helt uenig i.

- Du omtaler det jo selv som et ægteskab, og det synes jeg jo er afslørende. Det her det er jo et forsøg på at omgå de danske regler. Og jeg synes, det er helt fint, hvis man ønsker at praktisere flerkoneri, men ikke i Danmark. Så skal man slå sig ned et sted, hvor sådan noget er socialt accepteret, siger han.

Monika Seberg afviser kritikken:

- Vi forsøger overhovedet ikke at omgå den danske lovgivning. Vi har viet os, fordi vi elsker hinanden. Det har ikke noget med flerkoneri at gøre. Vi danner et kollektiv, hvor der også er andre danskere med. Og hvordan vi så vælger at fordele soveværelserne, det er jo en sag, der er irrelevant for alle andre end os, siger Monika Seberg.

Privatlivet er folks egen sag

De Radikales Sanne Bjørn mener, at Monika og Mohammed fuldt ud overholder de danske regler.

- Det ægteskab, der er indgået i Danmark, er ikke godkendt som ægteskab efter dansk lovgivning. Og det vil sige, at der ikke er noget at komme efter. Når man overholder dansk lovgivning, så må man selv bestemme, hvordan man ellers lever, siger hun.

Dansk Folkepartis bekymring handler om noget helt andet, mener hun:

- Den anden side af historien er, at det er en sag, hvor man kan blive stødt på manchetterne moralsk. Men vi laver ikke lovgivning på baggrund af moral. Når man er gift, så er det ens egen personlige sag, hvordan man ellers tilrettelægger sit liv. Så jeg mener ikke, vi skal ændre lovgivningen i forhold til det her, siger Sanne Bjørn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk