DF vil fratage friskole offentlig støtte: Elever prøvede tørklæder på kulturudveksling

Martin Henriksen vil fratage friskole den offentlige støtte efter kulturbesøg, hvor elever prøvede muslimske tørklæder.

Martin Henriksens (DF) reaktion vækker undren hos lederen af Holstebro Friskole. (Foto: Jens Nøgaard Larsen © Scanpix)

50 elever fra Holstebro Friskole lærte for nyligt at skrive deres navn på kurdisk og arabisk, at danse en afrikansk dans, og de prøvede at få et tørklæde på.

Det skete under et besøg i sidste uge i boligområdet Trekanten i Holstebro, hvor eleverne mødte folk fra mange forskellige lande.

Det skriver Dagbladet Holstebro.

Formålet med turen var at rydde fordomme af vejen og udvide børnenes horisont, fortæller skoleleder på Holstebro Friskole Nina Stilling.

Men besøgets aktiviteter er ikke i orden, ifølge udlændingeordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti. Han mener, at skolen bør miste sit tilskud.

- Jeg mener ikke, at det er skolens opgave at introducere børn og unge mennesker til kvindeundertrykkelse til det menneskesyn og kvindesyn, som det muslimske tørklæde repræsenterer, siger han.

- Det er et kvindesyn, hvor man blandt andet ud fra tørklædet vurderer, om en kvinde eller pige er ren eller uren, uværdig eller værdig. Det bør man sådan set advare dem imod - ikke introducere dem til, mener Martin Henriksen.

Friskoleleder er helt rolig

Martin Henriksens udmelding vækker undren hos lederen af Holstebro Friskole.

- Han har ikke indsigt i, hvad der foregik den dag, og i hvilken sammenhæng det var sat. Jeg kan ikke forstå det, siger hun.

Formålet med besøget har været et helt andet, end det Martin Henriksen tror, forklarer hun.

- Det er et led af en uge, hvor ungerne skal opleve verdensdele og lande, og som en del af det har de været derude og møde forskellige nationaliteter og deres kultur, så der har ikke været noget andet formål end det, siger Nina Stilling.

Hun er ikke bekymret for, at skolen mister sin støtte.

- Det er jeg helt rolig med, han kan bare komme. Vi lever op til alle krav. Der er ikke noget at sætte en finger på ude hos os.

- Vi er også en prøvefri skole og egentlig meget skarp på at leve op til alle krav. Jeg er helt rolig, siger hun.

Kulturudvekslingen går begge veje

Skolelederen pointerer, at kulturudvekslingen også virker den modsatte vej, hvor muslimske elever deltager i en kristen tradition.

- Til juleafslutningen, som vi altid afholder i Valgmeningshedskirken, deltager alle børnene på vores skole, uanset hvilken religiøs baggrund de har, siger Nina Stilling.

Martin Henriksen og Dansk Folkeparti har rettet henvendelse til udlændinge- og integrationsministeren og bedt Undervisningsministeren om at indhente en redegørelse fra skolen, så de kan forklare sig.

- Når man kan finde på at begynde at lære børn og unge, hvordan de skal iklæde sig det islamiske tørklæde, ja så er man ganske enkelt ikke voksen nok til at have ansvar for at drive en skole i Danmark, siger Martin Henriksen.