Dobbelt op på EM-fejring: Kvinderne hyldes i både København og Viborg

Og hvis det ender med guld, så er der også balkontur på Københavns Rådhus.

Det danske kvindelandshold har spillet sig i EM-finalen på søndag. Uanset udfaldet venter der dem en fest, når de mandag bliver hyldet i Viborg. (Foto: REUTERS © Scanpix)

De danske fodboldkvinder har taget Europa med storm, og søndag møder de så hjemmebanefavoritterne fra Holland i EM-finalen.

Efter en andenplads i gruppestillet nedlagde de først de mangedobbelte Europamestre Tyskland i kvartfinalen, og i går sikrede de sig så finalebilletten efter en neglebidende straffesparksafgørelse med slutrundens store overraskelse Østrig.

Og EM-succesen er ikke gået ubemærket hen hos Dansk Boldspils-Union, Viborg Kommune og i København, der har planlagt en heltemodtagelse, når de danske darlings lander i Danmark på mandag. Forhåbentlig med funklende guldmedaljer om halsen, hvis det lykkes os at besejre hjemmebaneholdet, Holland.

Men selv om hollænderne - selvfølgelig mod forventning - viser sig at være for stærke, så bliver det alligevel en festdag i i begge byer

- Vi vil lave en fest, som kan stå mål med hvad, det skal være. Vi vil gøre vores ypperste for, at kvinderne får en kæmpe oplevelse, siger Viborgs borgmester, Torsten Nielsen (K).

- Skulle det mod forventning gå sådan, at kvinderne står med en sølvmedalje om halsen, så synes jeg alligevel, at de om nogen har gjort sig fortjent til at blive fejret, siger han.

Pandekager på Københavns Rådhus

Det er i år 25 år siden, at de danske fodboldherrer mod alle odds triumferede til EM-slutrunden i Sverige. Og særligt billederne af heltemodtagelsen på Rådhuspladsen, hvor omkring 200.000 danskere jublende kunne se op på EM-heltene på balkonen på Københavns Rådhus, står mejslet ind i hjerterne hos enhver fodboldelsker.

Spørgsmålet er dog, om kvinderne også kan forvente at blive hyldet på rådhuset i den danske hovedstad, når de ankommer med fly fra Jylland mandag aften. Og svaret er ja. Men det kræver dog én ting. At vi tager guldet hjem.

- DK er i EM-finalen!! Fantastisk flot præstation. Vi har balkon og pandekager parat på Rådhuset, hvis Stina Lykke og co. går hele vejen, skriver Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), på Twitter.

https://twitter.com/FrankJensenKBH/status/893188629752938496

Men selv om guldmedaljerne alligevel skulle ende med at blive hivet ud af hænderne på danskerne kort før målstregen, så aflyses københavner-festen ikke, lover DBU.

- Dobbelt op på fejring. Mindre kunne vel næsten heller ikke gøre det med den præstation og alt det spillerne har gjort. Ikke alene i form af sportslige resultater. Men også for anerkendelsen af hele kvindefodbolden, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, i en pressemeddelelse.

Billetter er revet væk

Der venter en svær opgave i finalen mod Holland, hvor de danske kvinder har revanche til gode efter et 1-0-nederlag i det indledende gruppespil.

Danskerne skal også kæmpe med modgang på lægterne, da fodboldstationet i Enschede bliver proppet med lidt over 30.000 tilskuere, hvor langt de fleste holder med 'Oranje'. DBU har fået stillet 1.000 billetter til rådighed til de danske rooligans, og de billetter er blevet revet væk på blot 20 minutter, meddeler DBU på Twitter.

Så vi må håbe, at også de danske tilskuere er klar til at tage kampen op mod de hollandske fans og heppe højlydt på Nadim, Harder, Lykke og alle de andre danske fodboldstjerner.

Du kan følge EM-finalen direkte på DR1 på søndag og i LIGA på P3

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter