Dødstrusler og masseopkald fra pressen: Ny formand for ulveforening får stormfuld post

Den to uger gamle forening, Ulvefrit Danmark, vil allerede i aften finde ny formand, efter at den nuværende angiveligt har modtaget dødstrusler.

Stifter af foreningen Liz Rytter ærgrer sig over, at det er nødvendigt at finde en ny formand allerede. Hun forudser, at den kommende formand må forberede sig på en udsat position. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Brian Bergmann)

Den nystiftede forening Ulvefrit Danmark er kommet skidt fra land og skal allerede i aften have en ny formand. Det sker kun to uger efter, foreningen blev stiftet.

Det sker efter den tidligere formand Kim Paulsen fra Lemvig i aftes meddelte bestyrelsen, at han træder ud.

- Det er da uheldigt, at en formand går af efter 14 dage. Det er ikke særligt rart, siger stifter af foreningen og bestyrelsesmedlem Liz Rytter.

Hun fortæller, at den nu afgående formand har forklaret sin bratte afgang fra formandsposten i en mail til bestyrelsen.

- Som han siger, er det på grund af dødstrusler og en overvældende interesse fra pressen. Han er blevet ringet op hele tiden, så han næsten har haft mere travlt med at snakke med pressen end med sit arbejde. Så det har ikke rigtig duet for ham, siger Liz Rytter.

Hun har selv flere gange modtaget opkald fra journalister, som forgæves har forsøgt at få fat på formanden.

Bestyrelsen er ikke blevet præsenteret for de dødstrusler, som den afgående formand Kim Paulsen angiveligt har modtaget. Og ifølge TV2s oplysninger ønsker han heller ikke at melde dem til politiet.

Tilfreds med forklaring

Under alle omstændigheder skal den kommende formand gøre sig det klart, at det er en post, hvor retorikken, man møder, kan være ubehageligt hård, vurderer Liz Rytter.

- Der sidder nogle mennesker, der tror på, at ulven ikke gør noget, og at det her (medlemmer i Ulvefrit Danmark, red.) er nogle forfærdelige mennesker, der vil udrydde ulven. Vores holdning prikker til de typer, siger hun.

Hun understreger, at det er langt fra er acceptabelt, hvis der kommer dødstrusler.

- Jeg synes, det er rigtig forfærdeligt, at det er sådan. Og ikke bare i denne her forening, men i mange sammenhænge ser vi, at der er folk, der sviner til og laver dødstrusler, siger Liz Rytter.

Selvom hun ærgrer sig over, at formanden stopper efter kun 14 dage, mener hun ikke, at Kim Paulsen skylder bestyrelsen nogen yderligere forklaring.

- Jeg er fuldt tilfreds med den mail. Han vil ikke mere, og sådan er det. Så må vi videre og have valgt en ny, siger Liz Rytter.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra afgående formand Kim Paulsen.

FacebookTwitter