DOF: Forkert at skyde flere skarver

En ny forvaltningsplan vil give jægere flere muligheder for at skyde skarver.

Skarven er en udskældt fugl, fordi den er særdeles forslugen. Her er det en torsk ved Røsnæs, som må lade livet. (Foto: Per Huniche Jensen)

Det er helt forkert, at bestanden af skarver skal reguleres yderligere.

Det mener formanden for DOF, Dansk Ornitologisk Forening, Egon Østergaard.

Reaktionen kommer, fordi Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) nu lægger op til, at skarven må skydes i længere tid og flere steder. En ny forvaltningsplan skal dæmme op for, at skarven er begyndt at spise fiskeyngel som laks, ørred og ål i bl.a. Skjern Å og Ringkøbing Fjord. Fisk, som de lokale fiskere hellere vil have i nettet.

- Det er omsonst, at man har lavet en stor indsats i f.eks. Skjern Å for at få flere fisk til glæde for vandmiljø, fiskere, lystfiskere og turister, når indsatsen ødelægges af, at bestanden af skarv bliver alt for stor, siger Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen.

DOF: Skarven bør i stedet beskyttes

DOF-formand Egon Østergaard mener, at der er fisk nok til både fugle og fiskere.

- Selv om man har bekæmpet skarven og lystfiskerne påstår, at den tager meget fiskeyngel, er bestanden af laks nærmest eksploderet de seneste år. Så der er ingen grund til at bekæmpe skarven yderligere, mener Egon Østergaard.

Han mener tværtimod, at Danmark har en særlig forpligtigelse til at passe på skarven, fordi den er beskyttelseskrævende i EU-sammenhæng.

- Skarven er ikke bare en tilfældig fugl, siger formanden for Dansk Ornitologisk Forening.

Miljø- og Fødevareministeren, Esben Lunde Larsen, forventer at forvaltningsplanen træder i kraft 1. juli i år

Facebook
Twitter