Ebola har fået danskernes interesse for safarirejser til at dale

Sygdomme som ebola sætter sig på Afrikas rygte som feriedestination.

Danskerne er stadig ikke trygge ved Afrika som feriedestination efter ebola. (Foto: STAFF © Scanpix)

Ebola har haft indflydelse på danskernes lyst til at rejse til Afrika på safari.

Det fortæller Sanne Brandi, der er medindehaver af Tembo Rejser i Viborg, som er specialister i safarirejser til netop Afrika.

- Det har afstedkommet, at folk ikke har lyst til at rejse til Afrika, siger Sanne Brandi.

Det lille rejseselskab har oplevet en meget svag interesse for netop safarirejser i den seneste periode. Også selv om, at Ebola har hærget i et par vestafrikanske lande langt fra savannen.

Dansk Rejsebureauforening, der repræsenterer 80 procent af de danske rejsebureauer, mærker også, at destinationen Afrika for mange emmer af sygdom og krig og derfor vælges fra.

- Ebola har ikke ligefrem fremmet interessen for at tage til Afrika. Da ebola var i udbrud, var mange bange for at tage til Afrika generelt, fordi man var bange for ebola, siger Lars Thykier, direktør i Dansk Rejsebureauforening og pointerer, at der er længere fra Sydafrika til det ebolaramte Vestafrika, end der er fra København.

Mere end 11.000 mennesker er døde af Ebola i nogle få vestafrikanske lande; men nu er sygdommen stort set udryddet. Og der er også mere i liv i safari-rejserne igen:

- Nu er det som om, at vi stille og roligt vågner lidt op igen og skal af sted på safari. Og det er vi jo rigtigt glade for, at folk tør, siger Sanne Brandi.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.