Efter fusion: Borgmester svinger mellem håb og bekymring

Slagteriet Tican er Thisteds største private arbejdsplads. Så borgmesteren håber, at gårsdagens slagterifusion er den bedste løsning.

Efter 84 år er det måske slut med et selvstændigt slagteri i Thisted. (Arkivfoto) (Foto: Tican © DR Midt & Vest)

Ovenpå udmeldingen tirsdag om en fusion mellem Tican og Danish Crown svinger borgmester Lene Kjeldgaard (V) mellem håb og bekymring for arbejdspladsernes fremtid.

Slagteriet Tican er Thisted Kommunes største private arbejdsplads med 650 job.

- 650 arbejdspladser er rigtig mange. Så selvfølgelig er vi noget bekymrede for, hvordan vi kan beholde dem i kommunen. Men med den her løsning er det måske den bedste mulighed for at sikre fremtiden for de arbejdspladser, siger hun.

Både optimist og bekymret

Lene Kjeldgaard erkender, at hun er splittet mellem optimisme og bekymring:

- Slagteriets ledelse har gennem længere tid været på udkig efter en samarbejdspartner. Med den her model siger de, at Tican har en fremtid. Hvis det er den situation, de er i, så er der her måske en god løsning, medgiver hun.

Slagterierne Danish Crown og Tican meddelte tirsdag, at de vil lægge aktiviteterne sammen i et fælles selskab.

84 års selvstændighed er ovre

- Oprindeligt havde vi ikke forventet, at Danish Crown ville være en mulig partner, men denne fusion er uden tvivl den foretrukne løsning for Ticans andelshavere, lød det fra bestyrelsesformanden for Tican, Jens Jørgen Henriksen.

Fusionen af de to selskaber er betinget af godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling i Tican og på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown sidst i marts.

Desuden skal der en godkendelse til fra de relevante konkurrencemyndigheder.

Thisted Andels-Svineslagteri åbnede på havnen i Thisted i 1931. Efter en sammenlægning med Fjerritslev Andels-Svineslagteri blev navnet senere ændret til Tican.