Efter kunstpause: Optimisme blandt gallerieejere

Forbrugernes kunstpause er brudt. Kunstbranchen ser igen optimistisk på fremtiden.

Det er den 19. udgave af Art Herning, der løber af stablen i weekenden. (Foto: TONY BRØCHNER © ©Tony Brøchner)

Danskerne er igen begyndt at investere i køkkener, biler og kunst til væggene. Kunstbranchen er i bedring efter nogle hårde kriseår, og det har vi privatforbrugere en del af skylden for.

- Der er en forsigtig optimisme i branchen om, at det begynder at gå den rigtige vej, og at der kommer en vis stabilitet igen, siger Gitte Johannesen, der er bestyrelsesformand for Dansk Galleri Sammenslutning og medejer af Galleri Specta.

Da krisen var værst i 2008-09, var der en periode på et halvt til trekvart år, hvor kunstbranchen holdt vejret.

- Der var fuldstændigt stille og tyst. Både kunder og branchen holdt vejret. Der var ikke så mange gallerier, der valgte at lukke, og der er også kommet nye til. Så på den måde var der en tro på, at det nok skulle blive godt igen, siger Gitte Johannesen.

Ifølge redaktør på Kunstavisen vil galleriejerne ikke røbe salgstallene, men han er ikke i tvivl om, at humøret er højere end tidligere.

- Det private marked er begyndt at bruge lidt flere penge på kunst, men også de store firmaer og udsmykningsopgaverne har accelereret de sidste par år, siger redaktør Tom Jørgensen.

Kunstmessen Art Herning slår fredag dørene op til årets salgsmesse, hvor 45 gallerier vil vise deres kunst frem fra fredag til søndag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.