Efter ti år med hjemmehjælper: Nu er Bodil for frisk til at få hjælp

Bodil Vestergaard på 79 år er ikke svag nok efter kommunens nye kriterier, som er, at man skal være 'svært dement, blind eller lam i næsten hele kroppen'.

Bodil Vestergaard mister sin hjemmehjælp efter nye, strammede regler.

Bodil Vestergaard fra Ringkøbing er 79 år, og hun har de sidste næsten 10 år fået hjælp af kommunen til rengøring i hjemmet. Men det er slut nu.

- Man skal næsten være invalid for at få hjælp i dag. Man skal være sengeliggende, meget dement eller sidde i kørestol. Det synes jeg er meget forfærdeligt at tænke på, siger Bodil Vestergaard

Hun kan selv lave mad og klare personlig hygiejne, men hun har lægernes ord for, at hun ikke kan gøre rent, fordi hun ikke kan bøje sig. Hun har nedsunken rygsøjle og lider af svimmelhed.

- Jeg må ikke støvsuge og gøre badeværelset rent, for når jeg bukker mig ned, svimler jeg, og så falder jeg, siger Bodil Vestergaard.

Kun svært demente, blinde og lamme kan få hjælp

Ringkøbing-Skjern Kommune sendte sidste år et brev ud til hjemmehjælpsmodtagerne, hvor i der stod, at man fremover kun kunne få hjælp, hvis man er "svært dement, blind eller lam i næsten i hele kroppen".

Det betød, at Bodil Vestergaard blev frataget sin hjemmehjælp. Ringkøbing-Skjern Kommune beklagede efterfølgende den uheldige formulering.

- Jeg fik at vide, at jeg bare kunne bede mine børn om at komme og gøre rent. Men hvordan skulle de kunne komme fra København, Kolding og Sønder Omme? Det kan de ikke, siger Bodil Vestergaard.

Ældre Sagen retter i dag en skarp kritik af Ringkøbing-Skjern Kommune og kalder sagen chokerende.

Karsten Sørensen (S) er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune og erkender, at der er sket en forringelse af serviceniveauet.

- Vi har været nødt til at sænke vores serviceniveau, og det har noget med kroner og ører at gøre. Det er en forringelse, og det står vi også ved. Men vi kan kun bruge pengene én gang, siger han.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1135552173161972

Facebook
Twitter