Eks-misbrugere: Lad os forblive alkoholfrie

Tidligere alkoholikere frygter, at det vil blive tilladt at drikke alkohol på deres bosted.

Morten Jørgensen, John Sørensen og Carsten Santa er glade for alkoholforbuddet på Møltrup Optagelseshjem ved Holstebro. (Foto: DR Midt & Vest)

Blå Kors i Vorbasse må ikke længere kræve, at beboerne holder sig alkoholfri på deres værelser. Det har Ankestyrelsen afgjort. Et alkoholforbud krænker beboernes rettigheder, hedder det.

På Møltrup Optagelseshjem, der er et bosted for tidligere misbrugere ved Holstebro, er de bekymrede for, at afgørelsen kommer til at påvirke dem. De har nemlig nultolerance over for rusmidler.

Morten Jørgensen har været stoffri i snart fire år.

- Det har ikke hjulpet, før jeg fandt det her sted. Det er mit lille fristed. Hvis alkohol blev tilladt her, ville det betyde kaos. Jeg ville falde i med øllene og senere med stofferne, siger Morten Jørgensen, der ikke føler, at et alkoholforbud krænker hans frihed.

- Jeg har min frihed, og det er derfor, at jeg har valgt, at jeg skal være her, siger han.

Carsten Santa, der også bor på Møltrup Optagelseshjem, er sikker på, at han ville falde tilbage i gamle vaner, hvis alkoholforbuddet blev sløjfet.

- Hvis det ikke længere var forbudt at drikke alkohol her, ville jeg ikke kunne holde mig fra det. Det ville være ragnarok, siger Carsten Santa.

Forstander på Møltrup Optagelseshjem håber ikke, at afgørelsen om retten til alkohol bliver bredt ud til flere bosteder.

- Der er mennesker her, hvor den næste bajer koster dem livet, siger Ebbe Larsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk