Ekspert: Brug bankernes gode tider til at spare penge på dit banklån

Bankerne stortrives, så der er mange penge at spare ved at forlange bedre vilkår, lyder rådet fra bankanalytiker.

En gennemsnitlig dansk familie kan spare 10-11.000 kroner om året ved at forhandle med banken eller flytte til en ny, vurderer den uafhængige prissammenligningsportal Mybanker.dk. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Bankerne svømmer i penge for tiden, så hvis du går efter bedre rentesatser på dit lån eller billigere gebyrer, så er det nu, du skal slå til.

Danske Bank tjente næsten 20 milliarder kroner i 2016. Nordea har også fremgang og for eksempel Skjern Bank og Ringkjøbing Landbobank sprængte rammerne og slog rekord i indtjening.

Men bankernes succes kommer i første omgang kun aktionærerne til gode. Bankkunderne skal ikke regne med, at bankerne automatisk også hjælper dem med for eksempel en lavere udlånsrente.

- De må selv banke i bordet, siger John Norden, partner i den uafhængige prissammenligningsportal Mybanker.dk.

Han påpeger, at en gennemsnitlig dansk familie kan spare 10-11.000 kroner eller mellem halvanden og to procent på udlånsrenten om året ved at forhandle med banken eller flytte til en ny.

- Gå på nettet og find ud af, hvor du eventuelt kan finde billigere alternativer. Hvis du for eksempel betaler 6 procent i boliglån og kan se, at bedste tilbud på markedet er 4 procent, kan du direkte spørge din bankrådgiver, hvad der skal til for at du får bedste pris.

- Siger banken nej, så gå på markedet efter en ny bank, lyder rådet fra John Norden, Mybanker.dk.

Bankdirektør Per Munck fra Skjern Bank siger, at banken, der i 2016 havde det bedste resultat i sin 110-årige historie, ikke automatisk sætter udlånsrenten ned, men:

- Det sker hver eneste dag med vores rådgivere, at man finder den rigtige pris til det behov, man nu har, siger Per Munck.