En skræddersyet høreklinik forkorter ventetider

En høreklinik står for tilbuddet om offentligt betalte høreapparater på Mors. De har nu landets korteste ventetider.

Ved at slå en høre-, næse og halsklinik sammen med det offentlige tilbud på høreapparater, skaber det både basis for en klinik på Mors og forkorter ventetiderne. (© colourbox)

En øre-, næse og halsklinik på Mors tager sig også af høreapparater inden for det offentlige tilbud, og det er en rigtig god løsning for udkantsområder.

Klinikken i Nykøbing Mors har nu landets korteste ventetider på høreapparater. Nemlig kun 2-3 uger, hvor den mange steder i landet er over et år.

- Vi har lavet en særlig aftale for overhovedet at skabe basis for en øre-, næse-, og halsklinik på Mors, siger kontorchef Carsten Kvist fra Region Nordjylland.

- Derfor står klinikken også for tilbuddet om offentligt betalte høreapparater i området, siger han.

Klinikken er lykkedes med at tiltrække flere audiologiassistenter til klinikken, som der ellers ofte er mangel på hos på de offentlige høreklinikker, og det forkorter ventetiden, fortæller praktiserende øre-, næse- og halslæge Grethe Harbo fra klinikken:

- Det betyder, at vi som læger bare skal følge med og undersøge patienterne, mens audiologiassistenterne står for arbejdet med at tilpasse høreapparaterne.

I forhold til reglerne er der intet til hinder for, at man kan lave lignende aftaler med klinikker andre steder i landet, siger kontorchef Carsten Kvist fra Region Nordjylland:

- Men det er lidt dyrere end det, vi ellers betaler for ydelserne. Så derfor skal man nøje overveje, om man vil lægge ekstra økonomi ind i sådan en aftale. Vi gør det her, fordi vi dermed sikrer en høreklinik på Mors.

Ifølge kontorchefen er det ikke muligt præcist at sætte tal på, hvor meget dyrere løsningen er.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.