Endnu en avis forsøger at få betaling for nyheder

Herning Folkeblad kræver fra i dag betaling for nyheder på avisens hjemmeside. En taktik, der kræver unikt indhold for at få succes, mener ekspert.

Herning Folkeblad kræver fra i dag penge for egenproducerede nyheder på hjemmesiden aoh.dk.

Herning Folkeblad melder sig under fanerne hos rækken af medier, der tager betaling for nyheder på nettet. 

Fra i dag er der betalingsmur for avisens egenproducerede nyheder på siden aoh.dk.

Det er en defensiv taktik, der kræver et unikt indhold for at blive en succes, mener ekspert fra Danmaks Medie- og Journalisthøjskole.

Stadig gratis historier på siden

I Herning vil det fortsat være muligt at klikke sig ind på de historier, der også kan findes på andre nyhedsmedier. Men ellers skal der betales avisens egne artikler:

- Det er selvfølgelig et udtryk for, at vi ikke kan fortsætte med at give vores unikke historier gratis væk, siger administrerende direktør i Mediehuset Herning Folkeblad, Alex Nielsen.

Adgangen til AOH Plus, som betalingsavisen online er døbt, koster 149 kroner om måneden.

Svært at få succes med betaling for nyheder

Ifølge Peter From Jacobsen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er det svært for medierne at trække penge ud af folk for nyheder på nettet. Men der er få succeser, der spirer rundt i landet - for eksempel JP Premium og Eb.dk.

- Ekstrabladet.dk har 23.000 betalende abonnenter på plusløsningen, men de har også en hel del unikt indhold, der ikke er i avisen, siger Peter From Jacobsen, der fremhæver det unikke som nødvendigt for at få succes - også i Herning:

- Problemet er jo at have ressourcer nok til at udvikle unikt digitalt indhold, som nye kunder synes er spændende. Det koster både tid og penge, siger Peter From Jacobsen.