Erfaren Venstreborgmester vil være regionrådsformand i Region Midtjylland

Borgmester i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, går efter at blive Venstres bud på en formand for Region Midtjylland.

Carsten Kissmeyer har siden 2002 været borgmester i Ikast. Nu går han efter at blive formand for Region Midtjylland. (Foto: Ikast-Brande kommune © DR Midt & Vest)

Ikast-Brande Kommunes Venstre-borgmester, Carsten Kissmeyer, melder sig nu klar til at udfordre socialdemokraten Bent Hansen som formand for Region Midtjylland ved regionsrådsvalget i november 2017.

- Jeg har sagt ja til at stille op som venstres spidskandidat efter beskeden om, at jeg har en bred opbakning hos Venstres kommuneforeningsformænd i hele regionen, siger Carsten Kissmeyer.

Kissmeyer har siden 2002 været borgmester i Ikast Kommune, der ved kommunalreformen i 2007 blev til Ikast-Brande Kommune.

Kissmeyer: En spændende udfordring

Venstre i Region Midtjylland har indtil nu haft Anne V. Kristensen fra Horsens som spidskandidat. Hun fik ved regionsrådsvalget i 2013 25.950 stemmer, men måtte se sig slået markant af socialdemokraten Bent Hansen, der fik hele 104.664 stemmer. Anne V. Kristensen har meddelt, at hun ikke genopstiller.

- Jeg synes udfordringen er spændende. I min borgmesterkarriere har jeg vist, at jeg kan arbejde på tværs af politiske partier, så det går jeg også efter i regionen, siger Kissmeyer.

Venstre i Region Midtjylland holder opstillingsmøde senere på foråret.

Socialdemokraten Bent Hansen har tidligere meldt ud, at han først ved udgangen af året beslutter, om han går efter endnu en periode i regionsrådet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.